Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Компенсація за розмінування збільшить кількість гуманітарних саперів – Синєгубов

22.04.2024 16:21
Розмінування поля / Фото: ДСНС України в Харківській області
Розмінування поля / Фото: ДСНС України в Харківській області

Ідеться як і про власні земельні ділянки сільськогосподарського призначення, так і орендовані. 

Як передає «Слобідський край», про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

– Украй важлива ініціатива для наших агровиробників, адже Харківська область залишається найзабрудненішою вибухонебезпечними предметами. Фактично або потенційно заміновано понад 1,2 мільйона гектарів земель, з них понад 570 тисяч гектарів – саме ділянки сільськогосподарського призначення, – сказав Олег Синєгубов. 

Начальник ХОВА підкреслив, що запроваджене рішення має дати поштовх до розвитку галузі – збільшити кількість гуманітарних саперів і нових машин для розмінування. 

– Висловлюю вдячність за увагу до Харківщини Президенту України Володимиру Зеленському, Кабінету Міністрів України, зокрема першому віцепрем'єр-міністру – міністру економіки України Юлії Свириденко, – сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України затвердив для аграріїв 80 % відшкодування вартості послуг державних та приватних операторів протимінної діяльності. 

Раніше ми писали, що розмінування земель сільськогосподарського призначення на Харківщині почалося наприкінці 2023 року і просувається вкрай повільно. Це пов’язано з тим, що першочергово розміновуються об’єкти критичної інфраструктури, а землі сільгосппризначення потрапляють лише до другої та третьої черги розмінування.

Нагадаємо також, що днями в Харківську область додатково прибули 11 піротехнічних розрахунків ДСНС з усієї України, аби прискорити роботи з розмінування. Йдеться про півсотні спеціалістів та десятки одиниць техніки. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися