Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Частіше б’ють КАБами: начальник Борівської СВА про ситуацію в громаді

23.07.2024 14:51
Фото: Харківська обласна прокуратура/наслідки авіаудару по селищу Борова 17 липня
Фото: Харківська обласна прокуратура/наслідки авіаудару по селищу Борова 17 липня

Люди з Борівської громади вже не виїжджають, проте з небезпечних населених пунктів дітей вивезли ще до оголошення примусової евакуації.

Про це журналістці медіа «Слобідський край» розповів начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний.

Останні місяці громаду почали частіше обстрілювати авіабомбами, вага яких сягає півтори тонни.

– Останній обстріл у нас був 17 липня зранку, окупанти вдарили керованими авіабомбами, тоді були пошкоджені приватні будинки, автомийка та кафе. Нещодавно й дрон літав. А так у нас же поруч з населеними пунктами громади сильні бої йдуть й у бік Куп’янська й на південний схід, це Матвіївка, від якої до нас 9 кілометрів. Тому ми постійно чуємо бойові дії та обстріли, – говорить Олександр Тертишний.

16 липня з 7 населених пунктів громади оголосили обов’язкову евакуацію дітей. Проте наразі у небезпечних населених пунктах дітей не залишилося, каже Тертишний.

– Ми вже завершили цей процес, ми з червня цим займалися й, коли було ухвалено рішення про примусову евакуацію, ми вже її завершували. Наразі у цих населених пунктах немає дітей. А загалом люди вже не виїжджають, хто залишився – ті й живуть у громаді і їхати не хочуть, кажуть, що не хочуть залишати дім, кажуть, що їхати нікуди, – зазначає начальник СВА.  

Зараз на території Борівської громади проживає понад 6 тисяч людей. До початку повномасштабного вторгнення її населення становило 15,3 тисячі.

Нагадаємо, лісівники Борівської громади отримали пожежні автомобілі на заміну знищених окупантами.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися