Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Професійна піч для піци: різновиди та правила вибору обладнання

Promo
09.12.2023 09:59
Професійна піч для піци
Професійна піч для піци

Піч для приготування піци — це, безсумнівно, головне обладнання будь-якого ресторану італійської кухні. Обладнання впливає на смакові особливості страви та дозволяє створювати неймовірні кулінарні шедеври. Однак важливо, аби пристрій був максимально зрозумілим та функціональним. Від цих характеристик залежить, наскільки швидко та якісно кухарі готуватимуть страви.

Якісне обладнання для кафе — запорука успіху бізнесу, тому варто купувати пристрої в інтернет-магазині System4. Саме тут ви знайдете актуальні моделі різних приладів та пристосувань для приготування смачних страв. Усі вироби поставляються від перевірених надійних виробників, які давно заслужили довіру користувачів.

Різновиди професійних печей для піци

Існують різні типи обладнання залежно від типу використовуваного палива: дров'яні, газові та електричні. Варто розглянути основні характеристики кожного:

  1. Дров'яні: ідеально підходять для закладів, де піца вважається основною стравою. Це обладнання досить габаритне, його рекомендується встановлювати в залі, щоб гості могли спостерігати за процесом приготування страв. Проте важливо враховувати, де і як правильно розмістити пристрій.
  2. Газові: широко використовуються в більшості сучасних піцерій. Вони є економічно вигідним та зручним варіантом для експлуатації. Якщо у вашому закладі немає проблем із підключенням газопостачання, то таке обладнання є оптимальним за ціною та потужністю.
  3. Електричні: є компактними та універсальними. Обладнання ідеально підходить для виїзної торгівлі, оскільки для його роботи необхідне лише електроживлення. Вартість таких печей значно нижча в порівнянні з газовими та дров'яними, тому вони чудово підходять для невеликих кафе, де піца не є основною стравою.

Важливо враховувати всі особливості кожного типу, аби вибрати оптимальний варіант згідно з особливостями вашого закладу. Піч для піци https://system4.ua/uk/category/pechi-dlya-pitstsyi — гарна інвестиція, адже це популярна страва, яку полюбляють практично всі.

Конвеєрна та подова моделі: чим особливі

Суть роботи спеціалізованого обладнання полягає в переміщенні страви. Піца проходить через піч, рухаючись по конвеєру в робочій камері, де піддається випіканню під впливом ТЕНів. Час приготування становить приблизно 3–5 хвилин, що зменшує ризик підгоряння. Конвеєрне обладнання виготовлене з нержавіючої сталі, оснащене незалежними системами нагріву для верхньої й нижньої поверхні. З метою зручності експлуатації пристрій також оснащується коліщатками.

Переваги конвеєрних пристроїв:

  1. Висока продуктивність: обладнання дозволяє випікати декілька страв одночасно, а швидкість приготування сприяє підвищенню продуктивності.
  2. Універсальність: модель підходить не лише для піци, а й для випікання пирогів, закусок, м'яса та інших виробів із тіста.
  3. Економія часу персоналу: кухарю необхідно лише налаштувати обладнання, оскільки немає потреби стежити за процесом приготування.

Недоліком конвеєрної печі є її неекономічність через велике споживання електроенергії для підтримання робочої температури у відкритій системі.

Крім того, існує альтернатива — подова модель. У ній страва готується на чавунній або кам'яній поверхні під камерою протягом 5 хвилин при робочій температурі 350–450 °C. Однак важливо уникати випікання при 400–450 °C, оскільки це може призвести до непропеченого тіста всередині, коли бортик і низ підгорять.

Тонкощі вибору оптимальної моделі печі

Під час вибору обладнання для випікання піци важливо керуватися кількома критеріями, щоб ефективно витратити кошти на дійсно хороше професійне обладнання.

Один із ключових факторів — це форма роботи підприємства (це може бути кафе, точка продажу або служба доставки додому). Вибір печі залежить від розмірів кухні й технічних можливостей приміщення. Кількість відвідувачів і їхні смакові вподобання також важливі: чим більше клієнтів, тим потужнішим повинне бути обладнання.

Рівень підготовки персоналу теж грає роль: професіонали з легкістю опанують будь-яку піч, тоді як новачкам доведеться більше до неї пристосовуватися. Також варто враховувати продуктивність: чим швидше випікається піца, тим більше задоволені клієнти.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися