Яку техніку варто купити для кухні, щоб готувати більше корисної їжі?
PromoЗдоровий раціон — половина успіху на шляху до бездоганного самопочуття. Готувати корисні страви не так вже й складно.
Головне — бажання, перевірені рецепти та комфортабельна кухня, устаткована за останнім «писком» моди. Можна обійтися і звичайною плиткою на кілька конфорок, але з функціональними та ергономічними «помічниками» натхнення приходить набагато частіше.
Мультипіч
Близька родичка мультиварки, відома також під назвою «чудо-пічка», вміє створювати кулінарні шедеври з простих продуктів. Вона дозволяє мінімізувати використання олії під час смаження, рівномірно готує навіть великі порції, легко налаштовується.
Замовити мультипіч можна за посиланням https://www.moyo.ua/bt/tekhnika-dlya-kuhni/multivarki-parovarki/multipech/ Серед режимів термічної обробки томління, тушкування, ферментування, розморожування, випаровування вологи, смаження. Питання «що приготувати на вечерю?» відпадає саме собою.
Кількість порцій залежить від об’єму чаші. Для індивідуального використання достатньо 1-2 літрів, а для великої родини краще обрати хоча б 4-5.
Електрогриль
На грилі також можна смажити без жиру. Навіть змащувати панелі олією не обов’язково. Щоб продукти не прилипали, доцільно використовувати пергаментний папір. Ставити електрогриль краще поряд з витяжкою, інакше він буде задимлювати кухню.
Меню — досить різноманітне:
- Риба та рибні котлети,
- овочі з травами,
- смажений сир,
- м’ясні ласощі,
- сендвічі з цільнозерновим хлібом,
- фруктові десерти без цукру.
Йогуртниця
Йогурти корисні для здоров’я. Але склад магазинних — залишає бажати кращого. Домашні без цукру та топінгів — інша річ. Готуються вони довго, але результат вартий зусиль.
Переваги використання йогуртниці:
1.Чітке дотримання технології;
2.порційні місткості;
3.регулювання температури;
4.автоматичне вимикання після завершення циклу приготування;
5.функціональність: режими для ряжанки, кефіру, сиру та інших смаколиків.
Блендер
Пік популярності смузі вже минув, але прихильників у них залишилося чимало. Густі напої з корисних та поживних інгредієнтів обожнюють діти та дорослі. На приготування потрібно всього кілька хвилин, а якщо блендер потужний — вистачить і однієї.
Оскільки головною перевагою блендера є багатофункціональність, його також можна долучити у створенні:
- Крем-супів на рослинних (наприклад, кокосових) вершках;
- низькокалорійних соусів та джемів;
- мітболів та рибних кульок;
- заправок для салатів.
Якщо подрібнювач підтримує режим кавомолки, зручно робити борошно з гречки, вівсянки та різноманітних злаків.
Кухонні ваги
Скільки та чого додати у страву, щоб вона вийшла не надто калорійною та збалансованою за співвідношенням білків, жирів і вуглеводів, — зазвичай вказано в рецепті. Але визначати грами та мілілітри на око — ще той квест. Краще придбати тут https://www.moyo.ua/bt/tekhnika-dlya-kuhni/vesy/ ваги кухонні механічного або електронного типу. Вони коштують недорого та відрізняються довговічністю, тож це вигідна інвестиція в здоровий спосіб життя.
З вищезгаданими девайсами процес приготування якісної, смачної й корисної їжі займає мінімум часу і приносить неабияке задоволення.