Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Яку техніку варто купити для кухні, щоб готувати більше корисної їжі?

Promo
28.12.2023 15:02

Здоровий раціон — половина успіху на шляху до бездоганного самопочуття. Готувати корисні страви не так вже й складно. 

Головне — бажання, перевірені рецепти та комфортабельна кухня, устаткована за останнім «писком» моди. Можна обійтися і звичайною плиткою на кілька конфорок, але з функціональними та ергономічними «помічниками» натхнення приходить набагато частіше.

Мультипіч

Близька родичка мультиварки, відома також під назвою «чудо-пічка», вміє створювати кулінарні шедеври з простих продуктів. Вона дозволяє мінімізувати використання олії під час смаження, рівномірно готує навіть великі порції, легко налаштовується.

Замовити мультипіч можна за посиланням https://www.moyo.ua/bt/tekhnika-dlya-kuhni/multivarki-parovarki/multipech/ Серед режимів термічної обробки томління, тушкування, ферментування, розморожування, випаровування вологи, смаження. Питання «що приготувати на вечерю?» відпадає саме собою.

Кількість порцій залежить від об’єму чаші. Для індивідуального використання достатньо 1-2 літрів, а для великої родини краще обрати хоча б 4-5.

Електрогриль

 На грилі також можна смажити без жиру. Навіть змащувати панелі олією не обов’язково. Щоб продукти не прилипали, доцільно використовувати пергаментний папір. Ставити електрогриль краще поряд з витяжкою, інакше він буде задимлювати кухню.

Меню — досить різноманітне:

  • Риба та рибні котлети,
  • овочі з травами,
  • смажений сир,
  • м’ясні ласощі,
  • сендвічі з цільнозерновим хлібом,
  • фруктові десерти без цукру.

Йогуртниця

Йогурти корисні для здоров’я. Але склад магазинних — залишає бажати кращого. Домашні без цукру та топінгів — інша річ. Готуються вони довго, але результат вартий зусиль.

Переваги використання йогуртниці:

1.Чітке дотримання технології;

2.порційні місткості;

3.регулювання температури;

4.автоматичне вимикання після завершення циклу приготування;

5.функціональність: режими для ряжанки, кефіру, сиру та інших смаколиків.

Блендер

Пік популярності смузі вже минув, але прихильників у них залишилося чимало. Густі напої з корисних та поживних інгредієнтів обожнюють діти та дорослі. На приготування потрібно всього кілька хвилин, а якщо блендер потужний — вистачить і однієї.

Оскільки головною перевагою блендера є багатофункціональність, його також можна долучити у створенні:

  • Крем-супів на рослинних (наприклад, кокосових) вершках;
  • низькокалорійних соусів та джемів;
  • мітболів та рибних кульок;
  • заправок для салатів.

Якщо подрібнювач підтримує режим кавомолки, зручно робити борошно з гречки, вівсянки та різноманітних злаків.

Кухонні ваги

Скільки та чого додати у страву, щоб вона вийшла не надто калорійною та збалансованою за співвідношенням білків, жирів і вуглеводів, — зазвичай вказано в рецепті. Але визначати грами та мілілітри на око — ще той квест. Краще придбати тут https://www.moyo.ua/bt/tekhnika-dlya-kuhni/vesy/ ваги кухонні механічного або електронного типу. Вони коштують недорого та відрізняються довговічністю, тож це вигідна інвестиція в здоровий спосіб життя.

З вищезгаданими девайсами процес приготування якісної, смачної й корисної їжі займає мінімум часу і приносить неабияке задоволення.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися