Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Зміни у комісійній торгівлі автотранспортом: нові правила

10.10.2024 18:14
Зображення: Харківський НДЕКЦ МВС
Зображення: Харківський НДЕКЦ МВС

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України вдосконалюється процедура комісійної торгівлі транспортними засобами. Зокрема для укладання договору купівлі-продажу обов’язковим стає подання документу, що підтверджує вартість транспортного засобу.

Про це з посиланням на Урядовий портал пише «Слобідський край».

Як повідомили в Кабміні, зараз продаж за рік від двох легкових автівок обкладається податком на прибуток. Другий автомобіль – 5%, третій – 18%. Податок не збирається з першого реалізованого за рік автомобіля. Вантажні авто: перший – 5%, другий та наступні – 18%.

- Коли особа реалізовує легковий автомобіль (від двох і більше) або вантажний у сервісних центрах МВС України – обов’язковою вимогою є надання довідки про середню вартість або експертну оцінку вартості транспортного засобу. Таким чином, податки сплачуються повною мірою, - зазначається у повідомленні Кабміну і додається, що на сайті Міністерства економіки України є можливість перевірити середню ринкову вартість.

Урядовці вважають, що запровадження нових норм збільшить надходження до Держбюджету та зробить справедливим підхід до проведення господарської діяльності з продажу транспортних засобів.

Послуги з оцінки транспортних засобів, а також  з криміналістичного дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують, надають фахівці Харківського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС УКРАЇНИ.

Раніше «Слобідський край» розповідав, про те, що Великий Бурлук отримав два мікроавтобуси та які населені пункти вони обслуговуватимуть.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися