Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Жителів Харківщини інформуватимуть про можливість отримання безкоштовних ліків

19.04.2023 09:19
Джерело: Харківська обласна рада
Джерело: Харківська обласна рада

На Харківщині проаналізують виконання програми «Доступні ліки», бо жителі не завжди мають необхідну інформацію щодо отримання безкоштовних медикаментів.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», у Харківській області є певні проблеми з інформуванням пацієнтів про наявність безкоштовних препаратів в аптеках за програмою «Доступні ліки». Про це голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила під час робочої наради з представниками Національної служби здоров’я України.

– На жаль, ситуація з реалізацією державної програми «Доступні ліки» на Харківщині є неоднозначною, адже 30 % території області було окуповано. Завдання керівників закладів охорони здоров’я та провізорів в аптеках – інформувати населення щодо можливості отримання безкоштовних лікарських засобів, які їм необхідні, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Жителів Харківщини інформуватимуть про можливість отримання безкоштовних ліків

Керівниця обласної ради також зазначила, що нагальною проблемою є те, що у звільнених громадах немає фахівців, які можуть працювати в аптеках. Також медикаменти складно доставити до аптек віддалених ТГ області через відсутність безпечних шляхів.

– Ми мусимо робити все можливе для забезпечення належних умов нашим громадянам, у тому числі стосовно їхнього лікування. Керівникам закладів охорони здоров’я потрібно проаналізувати та забезпечити виконання державної програми «Доступні ліки» в аптеках на території закладів, якими вони керують. Також їм необхідно зобов’язати своїх підлеглих надавати пацієнтам інформацію про цю програму, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, у Краснограді розгорнули хаб для дітей та молоді. Раніше ми писали, що новий пожежно-рятувальний підрозділ забезпечить пожежну охорону Зачепилівської, Кегичівської та Сахновщинської громад.  Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися