Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Воїнам з Харківщини передали чергову партію «Вампірів»

03.09.2024 16:51
Фото: ХОВА
Фото: ХОВА

Чергову партію з 10 ударних БПЛА «Вампір» передали бійцям спецпідрозділу CODE 9.2 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка в межах програми «Харківські крила».

За гроші обласного бюджету придбано ще 10 безпілотних літальних апаратів українського виробництва «Вампір». Такі БПЛА здатні переносити і скидати різні види снарядів та завдавати ударів по цілях, зокрема по танках та іншій важкій бронетехніці. Вони оснащені тепловізійними камерами, тому працювати можуть і вночі. Проєкт реалізується ХОВА спільно з депутатським корпусом обласної ради.

– Продовжуємо реалізацію нашого спільного проєкту «Харківські крила». Воїни спецпідрозділу CODE 9.2 завдяки цим ударним БПЛА ефективно знищують ворожу техніку та живу силу на лінії зіткнення в нашій області. Вдячний українським захисникам за те, що стримують окупантів. Це один з найефективніших підрозділів, тож наше завдання – максимально забезпечувати засобами ураження, – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Воїни спецпідрозділу CODE 9.2 вже отримували 40 ударних БПЛА «Вампір» у межах цього проєкту. Завдяки їм удалося виконати понад 1500 бойових вильотів та знищити більш як 200 одиниць ворожої техніки.

– Попри те, що це ударні дрони, даний БПЛА виконує безліч додаткових функцій. Наприклад, окрім знищення ворога в укриттях та техніки окупантів, дрон ще й дистанційно мінує всі під’їзди так, щоб ворог до нас не дістався. Крім того, він доставляє провізію для наших бійців на позиції, – зауважив командир взводу ударних БПЛА CODE 9.2 Андрій «Дід».

Також, за інформацією військових, ці БПЛА зіграли важливу роль у стримуванні росіян під час наступу на Харківщині.

 «Вампір» – це українські дрони, частину деталей яких виготовляють за допомогою 3D-друку. Ці БПЛА є великим гексакоптером, здатним підіймати корисне навантаження до 15 кілограмів на висоту до 400 метрів. З повним навантаженням дрон може розвивати швидкість до 40 кілометрів за годину, якщо без навантаження – до 80 кілометрів за годину. Такі літальні апарати можуть скидати термобаричні, кумулятивні та осколково-фугасні боєприпаси.

дрони вампір

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися