Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сесія Харківської обласної ради: за що голосували депутати

09.10.2024 12:50
Зображення: Харківська обласна рада
Зображення: Харківська обласна рада

Зокрема, завершено перехід центру протезування до обласної власності, прийняті рішення на підтримку талановитої молоді регіону, а також захисників і захисниць України.  

Відбулося пленарне засідання чергової ХXVІІ сесія Харківської обласної ради VІІІ скликання. Депутати розглянули майже п’ятдесят питань порядку денного.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко зауважила, що це вже сімнадцята сесія вищого представницького органу регіону, яка пройшла в умовах повномасштабної російської військової агресії проти України.

Перед тим, як перейти до розгляду порядку денного та голосування, депутати слухали керівників регіональних підрозділів силових структур. Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков інформував про діяльність обласної прокуратури. Інформацію про роботу Нацполіції надав начальник Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко. Начальник ГУ ДСНС Харківщини Артем Астахов доповів про діяльність рятівників.

Працюватиме на увесь схід України

Харківська обласна рада схвалила рішення, яким завершила процес прийняття з державної до спільної власності громад області центру протезування. Наразі затверджені види економічної діяльності та статут Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Центр протезування та реабілітації».

Як зауважила Тетяна Єгорова-Луценко, процес передачі підприємства з однієї форми власності тривав майже рік. Крім обласної ради, до цієї справи долучилися обласна військова адміністрація та Харківська міська рада, за підтримки Першої леді Олени Зеленської, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, заступниці керівника Офісу Президента України Ірини Верещук.

– Далі зможемо залучати додаткові кошти для роботи реабілітаційного центру, а це дозволить забезпечити протезуванням та реабілітацією особливу групу людей – військових. Не лише з нашого регіону, а й зі всієї східної частини України. Можливості медзакладу унікальні, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Керівниця обласної ради зазначила, що необхідну допомогу у відновленні, навчанні мобільності та здатності пересування Центр протезування та реабілітації надаватиме пацієнтам з ампутацією, черепно-мозковою та спінальною травмою.

Обласне комунальне підприємство має відповідні передові методики та сучасне оснащення, роботизовану техніку, що дозволяє військовим або цивільним відновитися якомога швидше.

Допомога захисникам та захисницям

На пленарному засіданні сесії депутати затвердили Порядок використання коштів обласного бюджету на відшкодування особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час захисту Батьківщини, частини вартості отриманих послуг при самостійному санаторно-курортному лікуванні.

– Цим рішенням ми прибрали обмеження щодо вибору місця лікування лише на території Харківської області. Захисник чи Захисниця отримуватимуть часткову компенсацію вартості санаторно-курортного лікування в закладі будь-якого регіону України, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Підтримка талановитої молоді

Також під час пленарного засідання були внесені зміни до Порядку виплати грошової винагороди випускникам закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень національного мультипредметного тесту.

– Цього року дітей, які отримали максимальні бали, набагато більше порівняно з минулим роком. Це дуже радує, наші діти незламні і показують найкращі результати в Україні, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Крім цього, Харківська обласна рада внесла зміни до Регламенту та низки регіональних програм, схвалила комплекс кадрових питань стосовно керівників обласних комунальних підприємств.

Також депутати підтримали перейменування села Московка Кіндрашівської сільської територіальної громади Куп’янського району Харківської області. Село має отримати назву Мирне.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися