Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рух до ЄС: особливості проведення реформ у Харківській області

17.10.2024 15:20
Фото: Харківська обласна рада
Фото: Харківська обласна рада

Представники Харківщини долучилися до дебатів «20 років після розширення ЄС у 2004 році», учасники яких висловились на підтримку європейської інтеграції Україні.

Про це повідомила президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Беручи участь у 162-й пленарній сесії Європейського комітету регіонів у Брюсселі, вона виступила на дебатах «20 років після розширення ЄС у 2004 році: засвоєні уроки та погляд у майбутнє».

Звертаючись до учасників дебатів, що відбулись у рамках пленарної сесії, Тетяна Єгорова-Луценко передусім висловила свій погляд на те, яке значення має якнайшвидша європейська інтеграція для майбутнього України.

Вона звернула увагу, що у 2004 році розширення Європейського Союзу стало взірцем для держав, які прагнуть доєднатися до цього економічного і політичного об’єднання. Зокрема, для України, яка стала кандидатом на вступ до ЄС.

– Для України цей досвід є не лише прикладом успішного об’єднання, а й можливістю врахувати всі уроки, щоб стати сильним, стабільним і надійним партнером для Європейського Союзу, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Президент УАРОР наголосила, що навіть жорстока російська військова агресія, яка продовжується третій рік, не змусила Україну відмовитися від європейського вибору.

– На території жодної держави у період вступу до ЄС не тривала війна. Але Україна докладає всіх зусиль, щоб проводити реформи, які потрібні для європейської інтеграції. Ми дотримуємося всіх критеріїв та цінностей Європейського Союзу, – зауважила Тетяна Єгорова-Луценко.

На її переконання, аналізуючи досвід ЄС, можна усвідомити, яке значення має зміцнення правової системи, демократичних інституцій, верховенства права та наявність діючої ринкової економіки і підвищення конкурентної спроможності.

– Як президент УАРОР побачила рішучу позицію з боку європейських фахівців щодо підтримки України у планомірному русі до вступу в ЄС. Хочу подякувати європейським містам та регіонам, які є партнерами для України, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Про те, як Харківщина та Франція поглиблюють регіональне партнерство «Слобідський край» розповідав раніше.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися