Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Президент України провів нараду з питань підготовки Харківщини до зими

11.10.2023 09:22

Президент України Володимир Зеленський відвідав Харківську область. Глава Держави провів координаційну нараду з питань підготовки регіону до опалювального сезону.

Під час наради начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов доповів Главі Держави, що рівень підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери області до зими складає 99,4 %.

– Наразі готовність теплового господарства складає більше 98 %, водопровідно-каналізаційного – 100 %. Так само більше ніж на 99 % готовий житловий фонд та об’єкти соціальної сфери. Усвідомлюємо, що ворог знову намагатиметься вивести з ладу об’єкти тепло- та електрогенерації, а також іншу критичну інфраструктуру. Тому одним з пріоритетних питань є забезпечення нашій інфраструктурі надійного захисту від ворожих ударів, – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Водночас на деокупованих територіях Харківщини триває робота з відновлення електро- та газопостачання. Як повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, станом на 3 жовтня майже 90 % жителів Харківської області, які фактично перебувають у регіоні, забезпечені електропостачанням. За червень – серпень 2023 року електроенергію повернули для близько шести тисяч родин. Ще у близько 70 населених пунктів проводяться роботи з відновлення світла.

Також для понад 3,2 тисячі мешканців відновили газопостачання. У 155 звільнених населених пунктах області продовжуються ремонтні роботи.

– Президент дав чіткі доручення прискорити усі відновлювальні та підготовчі процеси. Робимо усе можливе, щоб мешканці Харківщини цієї зими мали в оселях світло і тепло, – зауважив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Окрім цього, під час візиту на Харківщину Володимир Зеленський відвідав розташування 5-го мобільного прикордонного загону бригадного типу «Сталевий кордон» Державної прикордонної служби, а також 113-ї та 125-ї окремих бригад Сил територіальної оборони ЗСУ. Також Президент провів нараду з військовими щодо безпекової ситуації на ділянці Купʼянськ – Лиман.

– Надзвичайно важливо, що Харків, попри все, не просто тримається, а допомагає тримати міцним увесь наш Схід. Горде й світле місто, яке завжди буде містом сили для України і для всієї Європи, – наголосив після поїздки до регіону Президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно в Ужгороді пройшли конгресові слухання щодо підготовки вступу України в ЄС. Дорожню карту розробляли і представники Харківщини.

Раніше ми писали, що асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» спільно з ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» передали Харківській області партію ліків для онкохворих і стоматологічні набори. 

Також ми повідомляли, що проєкти-переможці обласних конкурсів «Разом в майбутнє» та «Ефективна медицина в громаді» отримають співфінансування з обласного бюджету.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Костянтин Оксенюк

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися