Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Олег Синєгубов: На Харківщині важливо впроваджувати проєкти для сімей із дітьми та молоді

23.08.2023 09:19
Джерело: ХОВА
Джерело: ХОВА

Харківщина – перша з деокупованих областей, де Мінсоцполітики спільно з обласною військовою адміністрацією та ЮНІСЕФ реалізують програму із забезпечення сімейного догляду для дітей. 

Як повідомляє медіа «Слобідський край», у Харківській області запустили пілотний проєкт «Кращий догляд для кожної дитини». За словами міністерки соцполітики України Оксани Жолнович, ця програма включатиме навчання для соцпрацівників та інших спеціалістів, а також надання обладнання для закладів і співробітників обласних управлінь соцзахисту, забезпечення роботи методологічного навчального центру із соціальної роботи на обласному рівні. Крім цього, соціальні працівники посилять свою роботу в громадах регіону для підтримки найбільш вразливих сімей з дітьми.

– Йдеться про забезпечення всіма необхідними послугами родин в пілотних громадах. Цей досвід стане прикладом для багатьох областей України, де також є звільнені громади, – наголосила під час наради у Харкові міністерка соцполітики України.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що обласна військова адміністрація зацікавлена в тому, щоб на території регіону запрацювало якомога більше програм для покращення умов сімейних форм виховання.

У новій програмі, яку спільно реалізують ХОВА і ЮНІСЕФ, беруть участь Балаклійська, Валківська, Кегичівська, Красноградська, Пісочинська та Чугуївська громади. У цих ТГ запрацює підтримка напрямку освіти, охорони здоров’я, водопостачання, санітарії, гігієни та розвитку молодіжних ініціатив.

– Насамперед дякую головам громад за професійну роботу та представникам ЮНІСЕФ. Ми починали з проведення аналізу потреб у наших громадах. А вже зараз завдяки плідній співпраці з вами бачимо результати. Дякуємо, що погодилися покращити матеріально-технічну базу і знайшли ресурси для навчання наших жителів. На Харківщині саме зараз дуже важливо впроваджувати проєкти для сімей із дітьми та молоді, щоб подолати виклики війни, – сказав Олег Синєгубов.

Зокрема, у Балаклійській громаді міжнародна організація планує провести ремонтні роботи та облаштувати укриття в одному з ліцеїв. А на базі місцевого молодіжного центру створять точку «Спільно». Також ТГ нададуть обладнання для медзакладів, відремонтують педіатричну амбулаторію та санвузли в трьох закладах освіти, молодіжних центрах, медустановах та ЦНАП.

 Нагадаємо, у Харківській області сума компенсацій за програмою єВідновлення сягнула понад 229 мільйонів гривень. 1377 заявників вже отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла. Раніше ми писали, що в офтальмологію Харківської обласної лікарні планують закупити сучасне обладнання. Нагадаємо, у серпні на Харківщині проєкти-переможці обласних конкурсів отримають співфінансування. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися