Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Обороноздатність Харківщини постійно підвищується – Олег Синєгубов

05.12.2022 19:31

Ворог щоденно атакує позиції Збройних Сил України, випробовуючи силу наших військових, а робота над посиленням обороноздатності регіону не припиняється ні на хвилину. На Харківщині постійно будуються фортифікаційні споруди.

Обороноздатність Харківщини – серед тих питань, які порушувалися 3 грудня під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради. Як зазначив під час свого виступу начальник Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов, ворог продовжує обстрілювати мирне населення Харківщини.
 
–  Ми щодня, на жаль, фіксуємо обстріли деокупованих територій, – зауважив Олег Синєгубов. – Це населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп’янського району. Майже щодня обстрілюються міста Куп’янськ і Вовчанськ, інші населені пункти, що знаходяться поблизу державного кордону з російською федерацією.
 
Начальник ХОВА повідомив, що станом на 3 грудня під окупацією ворога залишаються 29 населених пунктів у Куп’янському районі. Він розповів, що незважаючи на те, що лінія фронту змінилася, на території Харківської області продовжують вестися активні бойові дії. 
 
– Війна не завершилась. Ворог, як ми розуміємо, не втратив своїх сподівань і планів на місто Харків та безпосередньо Харківську область і щодня випробовує позиції та силу наших військових. Щодня він атакує із різних озброєнь. З артилерії, з авіації та інших засобів ураження позиції наших військових, – сказав Олег Синєгубов.
 
Під час звернення очільник області відзначив героїзм військових. Він зауважив, що ЗСУ героїчно боронять позиції і роблять усе можливе і неможливе, щоб Харківську область було деокуповано повністю.
 
– Поряд із цим ми постійно працюємо над посиленням обороноздатності нашої області. Не зупиняємося ні на день. Будуємо нові фортифікаційні споруди, оскільки лінія фронту в нас змінилася. Це і північ, і північно-східний напрямок і південно-східний напрямок.
Ми розуміємо, які напрямки ворог обирає для себе як пріоритетні для можливого ураження або спроби контрнаступальних дій, – запевнив начальник ХОВА. 
 
Не припиняються роботи і з відновлення на деокупованих територіях критичної інфраструктури. Електропостачання там, за словами Олега Синєгубова, відновлене на 70 відсотків.
 
– Щодня до електрики ми підключаємо нові населені пункти. Відновлюємо газо- та теплопостачання.  Що стосується теплопостачання деокупованих територій, де є можливість запустити опалення, то воно запущене на 98 відсотків, – зазначив начальник ХОВА.
 
Нагадаємо, що, починаючи з моменту повномасштабного вторгнення, обласна влада постійно працює над підвищенням обороноздатності Харківської області.  
 
– Будували фортифікаційні, військові та інженерні споруди. Таких спроб прорватись до Харкова, як у перші два тижні з 24 лютого, в росіян вже не вийде, – впевнений начальник ХОВА Олег Синєгубов.
 
Зауважимо, що днями на Харківщині було відкрито близько 300 цілодобових Пунктів Незламності, кожен з яких може прийняти від 50 до 500 людей. Також наразі безпекова ситуація в області дозволила зменшити тривалість комендантської години з 23:00 до 05:00 ранку. Напередодні командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські війська звільнили значно більше території Харківщини, ніж планували.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися