Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині відновлюють будинки та зміцнюють критичну інфраструктуру

27.09.2023 09:19
Джерело: ХОВА
Джерело: ХОВА

У Харківській області відбудують 48 багатоквартирних житлових будинків, вісім медичних закладів, чотири заклади освіти та дві адміністративні будівлі. Також регіон готується до можливих атак ворога на критичну інфраструктуру.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», на відновлення Харківщини цьогоріч виділено понад мільярд гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Відновлення житлового фонду перебуває на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

– Наразі на ці кошти в області відновлюється 62 об’єкти інфраструктури. У пріоритеті – житловий фонд та соціальні будівлі. Зокрема, відновлюються багатоквартирні житлові будинки в Дергачах, Лозовій, Старому Салтові, Чугуєві та інших містах і селах. Шість проєктів уже на завершальному етапі – це три багатоквартирні будинки у Старому Салтові та ще три в Дергачах, – зазначив Олег Синєгубов.

Ще один будинок ремонтують по вулиці 1-го Травня у Балаклії. Окупанти влучили в перекриття технічного поверху, а також пошкодили квартири на дев’ятому поверсі. До середини грудня у будинку планують відремонтувати покрівлю, перекриття, повністю утеплити дах та замінити частину вікон. Загальна кошторисна вартість відновлення об’єкта становить три мільйони гривень.

Відновлять в області й вісім медичних закладів, у сімох з них уже розпочалися роботи – Обласній дитячій клінічній лікарні, Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Дергачі та амбулаторіях у Лісному, Руській Лозовій, Великих Проходах, Малих Феськах, Старому Салтові. Крім того, у Старому Салтові вже розпочалися роботи з відновлення закладу освіти. Ще три проєкти з відбудови освітніх закладів у Чугуєві, Люботині та Мерефі стартують одразу після отримання дозволу на виконання будівельних робіт.

Також на Харківщині готуються до настання холодів. Теплове господарство області підготовлено на 94,4 %, водопровідно-каналізаційне – на 95,1 %, житловий фонд – на 95,2 %, а об’єкти соціальної сфери – на 96,6 %. Загалом відновлено 700 об’єктів газопостачання.

Лише в деокупованому Ізюмі ворог вщент зруйнував центральну котельню, тому за кошти обласного бюджету в місто закуповують десять модульних котелень. Наразі вісім з них уже доставлені та розташовані у місті, ще дві – мають прибути найближчим часом.

– З наближенням зими суттєво зростають ризики нових ворожих ударів по об’єктах електро- та теплогенерації. Тому паралельно з підготовкою до опалювального сезону активно тривають роботи з організації захисту таких об’єктів від можливого ураження, – сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, медичні заклади Харківщини озвучили свої потреби міжнародним партнерам. 

Нагадаємо, що інститут імені Бокаріуса встановлюватиме збитки природно-заповідному фонду на Харківщині. Також ми писали, що у Харківській області продовжується підготовка до опалювального сезону та відновлення будинків. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися