Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Конгрес США схвалив законопроект щодо підтримки України: що далі

21.04.2024 12:59
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про витрати на військову та фінансову допомогу Україні у розмірі 61 мільярд доларів.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Президента України Володимира Зеленського та пряму трансляцію з Конгресу США.

– Сьогодні ми отримали рішення, якого очікували: про пакет американської підтримки, за який так ми боролися. І дуже вагомий пакет, який відчують і наші воїни на передовій, і наші міста й села, які потерпають від російського терору. Сьогодні відбулось голосування Палати представників Сполучених Штатів, – написав на своїй сторінці Президент України Володимир Зеленський.

Загалом «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» – 112, «утримались» – 8.

Також раніше палатою було відхилено всі правки до проекту:

  • спрямованої на виключення низки підпунктів допомоги;
  • спрямованої на зменшення усіх доларових сум, передбачених законопроектом, до нуля;
  • спрямованої на встановлення заборони на використання економічної допомоги для виплати пенсій та заробітних плат державним службовцям;
  • спрямованої на вилучення із законопроекту всієї невійськової допомоги.

Далі свою згоду на даний законопроект має дати верхня палата Конгресу – Сенат, які пообіцяли розглянути цей законопроект якнайшвидше. Якщо Сенат теж схвалить законопроект, залишиться отримати лише підпис президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.

Нагадаємо, що жорстокі російські бомбардування Харкова та області, які останнім часом відбуваються кожного дня, вкрай загострили питання організації ефективної системи протиповітряної оборони. 

Також, раніше ми писали, що Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися