Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Фінські партнери допоможуть покращити освітній процес на Харківщині

21.11.2023 17:20
Джерело: Харківська обласна рада
Джерело: Харківська обласна рада

Харківська область заручилася підтримкою фінських партнерів у покращенні освітнього процесу під час війни.

 

Як повідомляє «Слобідський край», це стало можливим після підписання меморандуму про співпрацю обласної ради та однієї з найбільших благодійних організацій у Фінляндії Finn Church Aid (FCA). Документ підписали голова Харківської обласної ради Тетяня Єгорова-Луценко та виконавчий директор FCA Томі Ярвінен.

– Харківщина – це потужний науково-освітній центр України. Наша мета – не тільки зберегти цей статус, але й надавати жителям регіону якісні освітні послуги навіть під час дії правового режиму воєнного стану. Маємо на меті відновити пошкоджені заклади освіти регіону та організувати безпечні умови навчання. Ми розуміємо, що від якості освіти залежить повноцінне та щасливе майбутнє наших дітей. Багато учнів зараз знаходяться за межами країни, але ми чекаємо, що всі вони повернуться, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також голова обласної ради зазначила, що вже триває співпраця Харківської обласної ради з фінським регіоном Південною Карелією. Меморандум було підписано влітку цього року.

– Дякую вам за ті проєкти, які ви вже реалізуєте в Україні, зокрема у Чернігівській області. Як для президентки Української асоціації районних та обласних рад для мене важливо, коли в наших колег з інших регіонів триває плідна співпраця з міжнародними організаціями. Звісно, я розраховую, що підписання нашого меморандуму наддасть поштовх для ще більш масштабної співпраці Фінської Республіки з Харківщиною. Хочу запевнити вас, що ми є надійними партнерами, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Фіни допоможуть Харківщині

Фінські партнери допоможуть покращити освітній процес на Харківщині.

Томі Ярвінен запевнив, що FCA докладатиме всіх необхідних зусиль задля розвитку співпраці. Він зазначив, що основний фокус допомоги регіону – це освіта.

– Для багатьох дітей в умовах війни здобуття освіти стало проблемою, адже чимало шкіл зруйновано, а їхні міста й села перебувають під постійними обстрілами. Ми уважно стежимо за розвитком подій і скеровуємо зусилля туди, де в цьому є найбільша потреба. Безумовно, сьогодні це Харківщина, – сказав Томі Ярвінен.

Загалом співпраця стосуватиметься розробки та втілення проєктів з відновлення закладів освіти і забезпечення сховищ; підтримки налаштування дистанційного навчання; забезпечення доступу до якісної освіти та навчання для найбільш вразливих груп, зокрема осіб з інвалідністю, ветеранів і ВПО; створення безпечних та інклюзивних освітніх просторів, громадських центрів; підтримки шкіл для організації літніх заходів; забезпечення шкільним обладнанням, канцтоварами та іншими шкільними матеріалами; проведення тренінгів з охорони здоров’я і безпеки в школах; впровадження заходів посилення спроможності в галузі ментального здоров’я та психосоціальної підтримки для дітей, батьків і вчителів.

Фінські партнери ознайомились з потребами у відновленні приміщень Харківської спеціалізованої школи ім. В. Г. Короленка – єдиної багатопрофільної школи на сході України для дітей з порушеннями зору. Внаслідок ворожих обстрілів 2 березня 2022 року в закладі були пошкоджені фасади й дах, вибиті двері й вікна, зруйновані навчальні та спальні кімнати. Наразі тут триває відновлення коштом обласної ради та благодійних організацій, які активно долучаються до ремонтних робіт. 

Нагадаємо, громадам області допоможуть у закупівлі дров для вразливих верств населення. 

Нагадаємо, громади Харківщини отримали системи очищення води від Гранд-Есту. 

Раніше ми писали, що на Харківщині створять кардіологічний центр. Нагадаємо, громади Харківщини запрошують надавати проєкти на відновлення об’єктів.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися