Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

ЄС допоможе Харківській області підготуватися до опалювального сезону

26.07.2024 16:21
Зображення: Facebook- European Committee of the Regions
Зображення: Facebook- European Committee of the Regions

Європейський альянс міст та регіонів для відбудови України провів засідання щодо відновлення енергетичної інфраструктури у контексті підготовки до зими.

Президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко брала участь у засіданні Альянсу.

– Долучилися разом з Артемом Гусаком, радником заступника керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби. За ініціативою Президента Європейського комітету регіонів Васко Алвеса Кордейро дискусія була присвячена  питанням відновлення енергетичної та опалювальної інфраструктури України під час підготовки до зими. Фактично це продовження роботи, яка була розпочата під час засідання Бюро Європейського комітету регіонів, що пройшло у червні у Брюсселі, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

На засіданні Бюро Європейського комітету регіонів обговорювалася допомога українським містам та регіонам у підготовці до зими. Йшлося про відновлення енергосистеми, більша частина якої зруйнована внаслідок російської агресії.

Тетяна Єгорова-Луценко зауважила, що УАРОР веде роботу з кожним регіоном щодо підготовки до опалювального сезону.

– Наша Асоціація зібрала інформацію з регіонів України щодо потреб, які вони зараз мають, щоб нормально пройти зиму і люди були з теплом. Над цим цілодобово працюють усі гілки влади в Україні. Але ворог не припиняє атак по обʼєктах критичної інфраструктури, і самі ми не впораємося з наслідками цього терору. Підтримка міжнародних партнерів вкрай важлива. Мова йде не лише про пряму фінансову допомогу, але й про надання обладнання для енергобезпеки, – наголосила президентка УАРОР. 

У ході засідання Європейського альянсу міст та регіонів для відбудови України Тетяна Єгорова-Луценко звернула увагу присутніх на те, що прифронтові регіони України мають нагальну потребу в альтернативних засобах опалення, зокрема когенераційних установках.

– Переконана, що разом  з Альянсом маємо розробити «дорожню карту» яку саме допомогу іноземні партнери можуть надати нашим громадам, районам та областям у підготовці до опалювального сезону, а також для стабільного енерго- і водопостачання. Тож дуже сподіваюся, що окреслена мною загальна ситуація по країні знайде відгук в учасників комунікації, і ми мобілізуємо всі можливі ресурси, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також учасникам засідання Альянсу були презентовані результати підтримки, яка вже надається Україні, а також можливості, які мають іноземні компанії та міжнародні фонди для роботи за цим напрямом.

ЄС утворив Європейський альянс міст та регіонів для відбудови України наприкінці червня 2022 року. Українська асоціація районних та обласних рад разом з іншими міжнародними та національними організаціями, що об’єднують самоврядні інституції, визначена партнером в Альянсі.

Європейський комітет регіонів заявляє, що Альянс ставить за мету координувати діяльність європейських муніципалітетів, спрямовану на допомогу Україні, сприяти контактам та співпраці партнерів, налагодити обмін інформацією та зворотний зв’язок.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися