Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Діти з Харківщини повернулися додому після відпочинку у Франції

19.10.2024 13:02
Фото: Харківська обласна рада
Фото: Харківська обласна рада

Відпочинок для дітей з громад Харківської області був організований завдяки співпраці обласної ради з регіоном Гранд-Ест.

Про це «Слобідський край» пише із посиланням на Харківську обласну раду.

Туристична поїздка для дітей була організована відповідно до Меморандуму про дружбу та співробітництво між Харківською обласною радою і французьким регіоном Гранд-Ест.

Як повідомили у Харківській обласній раді, проєкт реалізується регіоном Гранд-Ест у партнерстві з міжнародною міграцією в Європі (Fédération Générale Les PEP), ГО «Європейський прихисток», Європейською громадою Ельзасу, меріями міст Страсбург та Кель.

Упродовж двох тижнів сорок школярів з Харківщини мандрували Францією. Партнери організували проживання, харчування, дозвілля та екскурсійну програму для групи дітей різного віку. Французька сторона організувала перебування у перший тиждень в Ельзасі – місто Страсбург та місто Обюр (центр відпочинку Les PEP – Renardière); у другий тиждень в Іль-де-Франс – місто Мандре-ле-Роз.

Програма передбачала екскурсії, відвідування історичних місць, музеїв, розваги в «Парку Європи», походи та спортивні активності на природі.

Діти, які брали участь у поїздці, вивчають у школі французьку мову. Тому ця подорож стала для них ще й корисною практикою вивчення французької, сприяла створенню дружніх зв’язків, а також була можливістю психологічної та соціальної реабілітації, зазначили у Харківській обласній раді.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, що учасники Конгресу COMMON FUTURE обговорили відбудову Харківської області.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися