Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Бізнес Харківщини співпрацюватиме з французьким на регіональному рівні

06.10.2024 10:35
Фото: Харківська обласна рада
Фото: Харківська обласна рада

Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у масштабній зустрічі представників французьких ділових кіл, яка зібрала 2700 бізнес-лідерів.

Єгоровою-Луценко українську сторону на форумі представили віце-президент УАРОР з питань розвитку інфраструктури, голова Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, віце-президент УАРОР з питань правоохоронної діяльності, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, голова Черкаської районної ради Черкаської області Олександр Василенко.

Зустріч з представниками французького бізнесу в Страсбурзі Тетяна Єгорова-Луценко назвала унікальною можливістю пролити світло на питання та виклики, що пов’язані з відновленням України. Це можливість зміцнити горизонтальне співробітництво та стратегічне партнерство між регіонами України та Франції.

– Переконана, що ми маємо співпрацювати не тільки на рівні держав та урядів – важливе співробітництво на рівні міст, регіонів і, звісно, бізнесу. Чому? Тому що, незважаючи на те, що Україна перебуває у війні, ми думаємо про нашу економіку, про збереження робочих місць, про співпрацю з партнерами, – сказала голова Харківської облради.

Президент УАРОР висловила впевненість у тому, що для українського та французького бізнесу є можливість реалізувати спільні взаємовигідні проєкти не тільки після перемоги, а й за умов воєнного часу.

– Плануємо знайти партнерів для кожної української області, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також повідомила про домовленості з президентом Торгово-промислової палати Франції Аленом ді Кресченцо про регулярні наради у форматі онлайн. Раз на місяць вони збиратимуть голів обласних та районних рад і будуть присвячені реалізації проєктів з відновлення та бізнес-проєктів у регіонах України.

Про поглиблення регіонального партнерства на рівні місцевого самоврядування між Україною та Францією «Слобдський край» повідомляв раніше.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися