Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Як уряд допоможе громадам з енергетикою та земельними питаннями

30.08.2024 18:21
Зображення: Конгрес місцевих та регіональних влад
Зображення: Конгрес місцевих та регіональних влад

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад Кабінет Міністрів України підписав з національними самоврядними асоціаціями меморандуми про співробітництво в енергетиці та земельних питаннях.

Про це повідомила президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, яка також брала участь у засіданні Конгресу.

До засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося в Кропивницькому, долучилися більше 1600 учасників. Захід пройшов під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Тетяна Єгорова-Луценко розповіла, що під час заходу були підписані два меморандуми між Кабінетом Міністрів України та всеукраїнськими асоціаціями місцевого самоврядування, в їх числі й Українська асоціація районних та обласних рад, яку вона очолює.

Йдеться про меморандум у сфері підвищення енергетичної стійкості громад України, а також про меморандум щодо підвищення ефективності управління земельними ресурсами.

За словами президентки УАРОР, підписання першого документа дає можливість місцевій владі ефективніше долучатися до державних програм з фінансування енергоефективності. Другий – має прискорити процеси інвентаризації земель та сприятиме збільшенню надходжень до місцевих бюджетів.

– У порядку денному питання, актуальні для жителів кожної громади, міста, району, області, – реалізація проєктів альтернативної енергетики, підготовка до опалювального сезону, нового навчального року, додаткові джерела наповнення дохідної частини місцевих бюджетів та інші. Дійсно, багато роботи за цими напрямами проводиться на рівні держави. Проте ресурс, який є на місцях, ми також маємо використовувати максимально ефективно, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України створений для сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування. Взаємодіє з державними органами, органами місцевого самоврядування, їхніми всеукраїнськими асоціаціями та міжнародними організаціями.

Раніше «Слобідський край» писав, що співробітництво громад в Україні підтримуватимуть районні ради.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися