Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Як партнери допомагають з медициною на прифронтових територіях Харківщини

12.08.2024 12:51
Фото: Харківська обласна рада
Фото: Харківська обласна рада

Президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко обговорила з міжнародними партнерами шляхи подальшого співробітництва та допомогу по конкретних галузях.

За словами Тетяни Єгорової-Луценко, під час зустрічі з віце-президентом французької гуманітарної організації «Україна – це Європа» Полем Вазо йшлося про співробітництво у сфері охорони здоров’я в областях, де проходить лінія зіткнення з державою-агресором.

– Разом з Полем Вазо обговорили реалізацію проєкту «Мобільні клініки» на всі прифронтові регіони України. Також мова йшла про надання машин для розмінування територій, будівництво центру психологічної підтримки, – розповіла Тетяна Єгорова-Луценко.

 «Україна – це Європа» – гуманітарна неприбуткова організація, створена відповідно до французького та європейського законодавства, зі штаб-квартирою у французькому Шільтігеймі. Своєю метою організація визначає допомогу українцям, що постраждали від війни, які проживають в Європі та Україні.

Мобільні клініки – одна з основних ініціатив, що реалізує «Україна – це Європа». На кошти від спонсорів та партнерів, а також на пожертвування приватних осіб організація купує вживані автомобілі швидкої допомоги у Франції, комплектує необхідними матеріалами та пристосовує до особливих умов, а потім переправляє до Харківської та Донецької областей.

Мобільні клініки розгортаються поруч з лінією фронту. Персонал комплектується з українських або іноземних медиків. Таким чином регулярна медична допомога забезпечена для 1 300 пацієнтів, заявляють в «Україна – це Європа».

Інші проєкти цієї організації стосуються освіти, доступу до енергії, реінтеграції для біженців тощо.

Тетяна Єгорова-Луценко також провела зустріч з керівницею швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України» Мариною Бриль.

Як повідомила президентка Української асоціації районних та обласних рад, йшлося про реалізацію пілотних проєктів регіонального розвитку.

– Із Мариною Бриль обговорили, яку саме підтримку регіонального розвитку та відновлення в Україні можуть надати міжнародні партнери. Серед основних цілей – посилення регіональних агентств розвитку (RDA) в пілотних областях України (Хмельницька, Сумська, Тернопільська та Вінницька); покращення надання публічних послуг у секторах водопостачання, санітарії та управління відходами, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

За інформацією очільниці УАРОР, проєкт фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співпраці, його бюджет – 18 мільйонів швейцарських франків.

«Слобідський край» раніше писав про нові можливості, щоб започаткувати бізнес у Харкові та Харківській області.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися