Заурій та Марія: історія кухарів «Сталевого кордону»
Заурій та Марія – військові кухарі 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон». Вони не просто готують їжу, а роблять це з любов’ю, щодня радуючи військовослужбовців смачними і поживними стравами.
Історію військовослужбовців пресслужба бригади «Сталевий кордон» виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».
Марія після школи вступила до училища, щоб здобути професію кухара. Зараз дівчина готує військовим, щоб смачна і гаряча їжа була не лише джерелом енергії, але й символом тепла та турботи.
– Мене з дитинства бабуся навчала готувати: пироги, різні смаколики, борщ. Я закінчила дев’ятий клас, вступила до училища навчатися на кухаря-кондитера. Закінчила майже з «червоним» дипломом. Десь за пів року пішла служити. Я хотіла куховарити, допомагати хлопцям. Ти готуєш, людям смачно, а тобі приємно, – розповідає Марія.
Заурій певний час працював у ресторанному бізнесі, а під час війни вирішив, що його вміння мають стати підтримкою для військових.
– Взагалі я бармен. 13 років пропрацював у ресторанному бізнесі. Доброволець, сам прийшов до ТЦК. Попросився до прикордонників. Мене направили до 15-го мобільного загону «Сталевий кордон». Став старшим кухарем. Працюю більше півтора року. Якщо вмієш готувати і готуєш від щирого серця,то люди завжди задоволені, – ділиться досвідом роботи чоловік.
Раніше ми писали про бійця з харківської бригади, який, попри дві контузії, залишається в строю.
Також нагадаємо, що слобожанські гвардійці вибороли 27 медалей на Strong Spirit's Games.
Які регіони України обирають жителі Харківщини для купівлі нового житла
Знищено склад боєприпасів, транспорт та іншу техніку росіян на Харківщині (відео)
У Харкові триває відновлення після обстрілів: ремонтують будинок на вулиці Нескорених (фото)
Символ стійкості: у Дергачах засяяла новорічна ялинка