Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Жителів Харківщини попереджують про надзвичайну пожежну небезпеку

14.07.2021 13:59
Температура повітря в Харківській області вища за норму на 3-6 градусів. Через це з 15 липня в лісах області зберігатиметься надзвичайна пожежна небезпека.

Протягом наступних п’яти днів на Харківщині зберігатиметься суха погода, через що в лісах області буде надзвичайна пожежна небезпека. З 15 по 19 липня вдень температура повітря коливатиметься від 29 до 37 градусів. Найспекотніше буде в наступний понеділок – стовпчики термометрів піднімуться до 32-37 градусів тепла. Як повідомили «Слобідському краю» в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології таку погоду визначає поле підвищеного тиску, яке зараз спостерігається над областю.

Водночас, з 16 по 19 липня місцями очікуються короткочасні дощі з грозами. Нагадаємо, остання злива у Лозовій наробила чимало клопотів – було повалено десятки дерев, затоплені під’їзди багатоповерхівок, а через грозу в людей погоріли електроприлади.

– Жодних температурних рекордів нещодавно на Харківщині не було зафіксовано. Це ще не дуже сильна спека, у нас поки немає +40 градусів. Така погода, що зараз, типова для даної пори року. Щоправда, на 3-6 градусів вище за норму, – розповіла «Слобідському краю» завідуюча сектором метпрогнозу Євгенія Ляшенко.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися