Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

За останній тиждень на Харківщині від COVID-19 померли п’ятеро осіб

08.12.2022 14:53
За останній час у Харківській області фахівці відмічають зростання показників захворюваності на COVID-19. Усього за тиждень захворіли 220 осіб. П’ятеро мешканців області померли внаслідок хвороби. За останню добу захворіли 42 особи.

Про це повідомляє «Слобідський край».

У Харківській області відмічається зростання захворюваності на COVID-19. Головний спеціаліст відділу безпеки життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Харківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Алла Советнікова припускає, що можливе зростання кількості хворих пов’язано з міграцією населення та поверненням місцевих мешканців додому.

Наразі за тиждень з 1 по 8 грудня зафіксовано 220 випадків захворювання на коронавірус у всіх районах Харківської області.  Найбільше людей хворіють у місті Харків – 91 випадок. Далі йде Лозівський район, в якому клінічно доведено 28 випадків хвороби. За ним Красноградський район, де захворіли 25 осіб. Усього за тиждень на Харківщині від COVID-19 померло п'ятеро осіб. За останню добу захворіли 42 особи.

В останній тиждень листопада було зареєстровано 150 випадків хвороби по всій Харківській області.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області відмічають, що недотримання протиепідемічних заходів та нові хвилі поширення COVID-19 у світі можуть стати причиною більш інтенсивного епідеміологічного сезону в Україні порівняно з минулим роком. Це може спричинити зростання кількості випадків захворювання на коронавірус.

Головний спеціаліст відділу безпеки життєдіяльності Алла Советнікова рекомендує не нехтувати правилами безпеки та, наскільки це можливо, дотримуватися протиепідемічних заходів, а саме маскового та дезінфекційного режимів, дистанції у місцях скупченості людей, а також регулярно мити руки, не чіпати обличчя і дотримуватися правил респіраторної гігієни. У разі появи симптомів терміново звертатися до свого сімейного лікаря.

Нагадаємо, що раніше у трьох громадах Харківської області вже фіксували зростання захворюваності на COVID-19 на початку епідсезону. Також у деокупованих громадах Харківщини відновили вакцинацію проти коронавірусної хвороби та завезли вакцини CoronaVac та Comirnaty.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися