Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Валюта в смартфоні: Нацбанк змінив правила купівлі онлайн

17.09.2023 10:20
Фото: yuzhny.info
Фото: yuzhny.info

 Нацбанк України дозволив громадянам купувати іноземну валюту безготівково та без умови депозиту.

Національний банк вперше з початку війни дозволив населенню купувати валюту в банках онлайн без додаткових умов. Раніше це було можливо лише у виняткових випадках – для оплати навчання за кордоном, лікування там, транспортування хворих, оплати витрат на поховання тощо.

Також раніше була можливість купувати безготівкову валюту в банках з подальшим розміщенням її на депозиті від трьох місяців. 

Зараз усі ці обмеження зняті. Українці можуть онлайн купувати валюту в банках без будь-яких підтверджень на будь-які цілі. Обмеження – тільки в обсягах: купити валюту можна з щомісячним лімітом у 50 000 грн (в еквіваленті) в одному банку. 

Наприклад, щоб купити валюту в Приват24, треба зайти у меню «Перекази на картки», вибрати гривневу картку, з якої будуть списані кошти, та картку в доларах чи євро, на яку буде зарахована валюта. Якщо в клієнта немає валютної картки, інтернет-картку в доларах або євро можна оформити безкоштовно в Приват24 за кілька секунд.

Крім того, НБУ збільшив зі 100 000 до 200 000 грн щомісячний ліміт на купівлю безготівкової валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців, після чого цю валюту можна зняти готівкою. Операції будуть проводитися за курсом, установленим банками.

Раніше ми писали також, що «ПриватБанк» і «Ощадбанк» збільшили ліміти на зняття готівки для карток усіх банків

Також ми писали, що в Україні запрацював банківський роумінг .

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися