Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У складі бойової групи ми провели успішну контратаку: боєць з харківської бригади про війну

14.06.2024 19:51
Фото: Харківська окрема бригада ТрО
Фото: Харківська окрема бригада ТрО

Дмитро з позивним «Мітяй» – військовослужбовець 209-го окремого батальйону сил територіальної оборони ЗСУ. За два роки війни бойові завдання доводилося виконувати на різних ділянках фронту, зокрема – на Донецькому і Лиманському.

Історію бійця пресслужба 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

Під час виконання бойових завдань Дмитро проявляв хоробрість, професіоналізм та ініціативу. Неодноразово добровільно зголошувався на виконання найнебезпечніших і найвідповідальніших бойових завдань. З грудня 2022 року по лютий 2024 року  чоловік воював у районі населеного пункту Невське Луганської області на посаді кулеметника.

– 2 лютого 2023 року  під час чергового штурму противник вибив інший підрозділ з сусідніх позицій  та підійшов у зону відповідальності взводного опорного пункту, на якому я ніс бойове чергування. За наказом командира батальйону  в складі бойової групи ми провели успішну контратаку. Нам вдалося не тільки відкинути ворога, а й відбити позиції, втрачені раніше іншим підрозділом, – згадує Мітяй.

В ході бою Дмитро вогнем свого кулемета створював хаос у ланках ворога. А впродовж наступних трьох діб у складі своєї бойової групи  утримував відбиті у ворога позиції.

– 23 лютого 2023 року росіяни обстрілювали наші позиції з мінометів та СПГ. По закінченню обстрілу почалися штурмові дії противника, до яких було залучено БМП. Я відкрив вогонь з кулемета ДШК по техніці ворога, – каже боєць.

Так Дмитро зміг дезорієнтувати особовий склад противника та не дав можливості для висадки штурмової групи. За бойові заслуги чоловіка нагородили Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Хрест хоробрих».

Раніше ми писали про Віталія – військовослужбовця 92 ОШБр. Нині він артилерист, член екіпажу причіпної артсистеми 2Б16 «Нона-К». До повномасштабного вторгнення чоловік був підприємцем.

Та про Анатолія на псевдо «Фарт», який нині прикордонник, а 30 років свого життя він віддав творчості – освоїв клавіші та гру на сопілці, став вчителем музики.

А також про гвардійця на псевдо Шериф, який вступив до лав 3-ї бригади оперативного призначення з перших днів її створення. Офіцер бригади «Спартан» — про 10 років боротьби з російськими загарбниками.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися