Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Харківській області на перший курс до вишів вступили майже 19 тисяч студентів

30.08.2023 14:31
Фото: Освіта.UA
Фото: Освіта.UA

У Харківській області в новому навчальному році здобуватимуть освіту понад 345 тисяч осіб у 1603 закладах.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 30 серпня розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За словами Олега Синєгубова, на перший курс до закладів вищої освіти вступили майже 19 тисяч студентів. За результатами вступної кампанії Харківська область опинилася на третьому місці.

Загалом у закладах вищої освіти та закладах фахової передвищої освіти навчатиметься 122 тисячі студентів.

«Зокрема, в середній школі очікується 224 543 учні, з них майже 14 тисяч першокласників. Також близько 11 500 осіб здобуватимуть профтехосвіту», – розповів Олег Синєгубов.

Також начальник ХОВА повідомив, що через повномасштабне вторгнення рф у Харківській області пошкоджено 656 закладів освіти, а зруйновано повністю – 72 (43,4 % від їх загальної кількості).

Нагадаємо, у Харківській області 11 закладів загальної середньої освіти, 18 закладів дошкільної та 5 закладів вищої освіти планують працювати за змішаною формою навчання, якщо пройдуть перевірку на готовність укриттів.

 У Валківській громаді Харківської області в наступному навчальному році проводитимуть заняття у школах в онлайн-режимі. Наразі у громаді немає навчальних закладів, які відповідають вимогам ДБН (державним будівельним нормам).

Також від офлайн навчання відмовились у Слобожанській громаді. Таке рішення ухвалили через те, що балістичні снаряди долітають до громади за короткий час, а також тому, що укриття є лише у двох школах.

У Борівській громаді Харківської області, у зв’язку з територіальною близькістю громади до зони ведення бойових дій, 2023-2024 навчальний рік у закладах освіти розпочнеться онлайн.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Галина Гришко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися