Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Субсидія: як перевірити рішення про призначення

15.11.2023 10:20
Фото: freepik
Фото: freepik

Зрозуміло, можна записатися на прийом до Пенсійного фонду, висидіти чергу та поставити питання. А можна зробити це, не виходячи з дому. Ми розповімо, як дізнатися інформацію онлайн – швидко та зручно. 

Про те, чи призначена вам субсидія, можна дізнатися в особистому кабінеті на порталі ПФУ. Якщо у вас його досі немає, саме час завести – зробити це нескладно, треба мати кваліфікований електронний підпис (КЕП), який можна оформити або через онлайн-банкінг, або через «Дія. Підпис», або через ID. GOV.UA. 

  • Авторизуватися на сайті електронних послуг Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua/) за допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  • У меню зліва вибрати розділ «Мої повідомлення».
  • У вікні на екрані перейти в «Індивідуальні повідомлення». Там буде рішення про житлову субсидію.

До речі, порядком надання житлових субсидій передбачено, що органи ПФУ інформують громадян про одне з прийнятих рішень: про призначення, непризначення, відмову в призначенні житлової субсидії.

Читайте також: Як швидко оформити субсидію на новий опалювальний сезон

Зверніть увагу: у разі прийняття рішення про відмову в призначенні житлової субсидії ПФУ інформує заявника про прийняте рішення:

  •  в паперовій формі, з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис із зазначенням причин відмови і порядком оскарження прийнятого рішення (якщо звернення надходило в паперовій формі);
  •  через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, якщо звернення надходило в електронній формі через цей ресурс.

Раніше ми писали також про те, як оформити субсидію на неопалювальний період.

А ще ми писали про те, як  евакуйованим жителям Харківщини отримати пенсію, субсидію або соціальну допомогу.

Додатково з питань соціальних виплат, пенсій можна звернутися на урядову гарячу лінію за номером 1545. Вона працює цілодобово, а дзвінки безкоштовні.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися