Скільки грошей і на які продукти харчування витрачають жителі Харківщини — статистика
Відповідно до статистичних даних, більше всього слобожанці витрачаються на такі продукти харчування, як:
- м'ясо та м’ясопродукти (24 %)
- хліб та хлібопродукти (17,6 %)
- молоко, сир та яйця (16,3 %)
- олію та жири (7,8 %)
- фрукти (7,2 %)
У загальному ж обсязі реалізованої продукції переробної промисловості області виробництво харчових продуктів складало 19,5 %, або 12,2 млрд грн.
Найкрупнішими підприємствами Харківської області за обсягами реалізованої харчової продукції у січні — серпні 2018-го були ТОВ «Салтівський м'ясокомбінат», ТОВ «Юніверсал Фіш Компані», ТОВ «Васищевський завод рослинних олій», ПрАТ «Куп'янський молочноконсервний комбінат», ТОВ «ОЛІМП», ТОВ «Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський», ТОВ комерційно-виробнича фірма «Рома», ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика», ТОВ «Техноком», Харківське відділення ПАТ «САН ІнБев Україна».
Реалізували продукції за цей період вони на 7,4 млрд грн, що становило 50,8 % від загального обсягу реалізації продукції харчової промисловості області.
Загалом у галузі виробництва харчових продуктів працює понад 20 000 осіб.
Читайте також: У Барвінківському районі загорілися зерносклади. Фото
Районні та обласні бюджети Харківщини у наступному році: експертна думка
Верховна Рада ухвалила бюджет на 2025 рік: на що витратять рекордні видатки
Відновити громаду та повернути людей: досвід Старого Салтова
Формування бюджету та освіта: у Богодухові обговорили майбутнє громади