Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Синоптики розповіли, коли на Харківщині буде бабине літо

26.09.2023 12:52
Фото: ілюстративне
Фото: ілюстративне

Наразі у Харківській області триває метрологічне літо, найближчі 7-10 днів у регіоні буде тепло, без опадів. Бабине літо настане після того, як середні температури будуть нижчі за 15°С. 

Про це кореспонденту медіа «Слобідський край» розповів синоптик Харківського регіонального гідрометцентру Ігор Кібальчич.

За його словами, зазвичай бабине літо виникає в середині або в кінці жовтня, іноді на початку листопада. У цей час настає період антициклональної погоди, але це відбувається після того, коли були зафіксовані перші відчутні зниження температури.

«Метеорологічна осінь у нас ще не настала. Кінець літа трішки затягнувся, й тому у нас початок осені літнього характеру. Та й взагалі у нас останні роки вересень має тенденцію більше до літніх місяців належати. Наразі середня добова температура перевищує 15°С, а метеорологічна осінь наступить тоді, коли середні температури будуть нижчі за 15°С, після цього може бути період теплої та сухої погоди й настане бабине літо», – говорить  Ігор Кібальчич.

Раніше ми писали, що у Харківській області зафіксували новий температурний рекорд для 25 вересня – 27,8°С.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися