Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Синєгубов закликав мешканців прикордоння Харківщини евакуюватися на зимовий період

11.01.2024 20:11

У прикордонних населених пунктах Куп’янського, Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Богодухівського районів Харківської області проживають майже 90 тисяч людей.

Про це начальник ХОВА Олег Синєгубов розповів під час інтерв’ю інтернет-виданню «LIGA.net», повідомляє «Слобідський край».

За його даними, наразі у прикордонних населених пунктах у 17 тисяч абонентів відсутнє електропостачання, у 34 тисяч – газопостачання. Роботи з відновлення ускладнює безпекова ситуація та висока мінна небезпека. Тому людей закликають користуватися безкоштовною евакуацією.

«Є населені пункти, наприклад, на Куп’янському напрямку, які розбиті на 70 % або зруйновані вщент. У таких селах та селищах людей майже не залишилося. Ми завдяки власним силам, волонтерським організаціям їх звідти вивозимо, і є можливість надавати тимчасове проживання, бо люди не хочуть виїжджати за межі Харкова, не те що там Харківської області», – говорить очільник ХОВА. 

До повномасштабного вторгнення у Харківській області проживали 2,7 мільйона людей. З яких майже 2 мільйони – харків’яни. Нині в області налічується 2,4 мільйона жителів, з яких 524 тисяч – внутрішньо переміщені особи.

«Збільшення кількості населення пов’язане з поверненням жителів області та збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб, які переїздять з прикордонних, прифронтових населених пунктів до відносно спокійного Харкова», – зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, внаслідок одного з влучань у селі Вільхуватка частково зруйновано будівлю навчального закладу, в ній виникла пожежа. Площа горіння становила близько 80 кв. м. Вогонь удалося ліквідувати о 16:20.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися