Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сергій Чернов: Цікаво дізнаватися, про яке майбутнє мріє наша молодь

23.09.2020 16:15
Фото: oblrada.kharkov.ua
Фото: oblrada.kharkov.ua
Триває прийом робіт на обласний конкурс «Місцеве самоврядування – це ми».

Сотні гідних ідей щодо покращення шкільного життя чи громади з’явилися завдяки конкурсу «Місцеве самоврядування – це ми», який було започатковано Харківською обласною радою у 2012 році.

– Завжди цікаво дізнаватися, як, на погляд юнаків і дівчат, працюють механізми влади у їхньому рідному населеному пункті, про які зміни на краще вони мріють та що роблять особисто, коли мають ідеї чи проєкти, які б можна було втілити силами однолітків чи спільно з дорослими, – зазначає голова оргкомітету конкурсу, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. 

Перед тим, як відправити свою роботу на конкурс, учасники мають визначитися з номінацією. Їх від початку заснування і до сьогодні шість:

– Кращий індивідуальний графічний твір «Моя громада» (для дітей віком до 17 років);

– Олімпіада з питань теорії та практики організації місцевої влади (для дітей віком до 17 років);

– Краща індивідуальна письмова робота на тему «Що таке місцеве самоврядування?»;

– Краща індивідуальна письмова робота на тему «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?»;

– Краща колективна письмова робота на тему «Ми знаємо, як це зробити!»;

– Брейн-ринг серед шкільних та студентських команд Харківської області на тему місцевого самоврядування та організації влади.

За правилами конкурсу, учасникам не обов’язково обмежуватися лише однією номінацію, вони можуть відправляти свої заявки відразу до кількох категорій. Проте у кожній номінації учасник може представити лише одну роботу. Останній день подання заявок – 31 жовтня 2020 року.

Читайте також: Випускник харківського вишу отримав Шнобелівську премію

До участі у конкурсі допускаються графічні (малюнки, саморобки тощо) та письмові (нариси, есе тощо), колективні та індивідуальні твори, створені протягом року. А ось до участі у номінації «Кращий індивідуальний письмовий твір на тему «Що таке місцеве самоврядування?» допускаються як прозаїчні твори, так і вірші. А учасниками номінації «Брейн-ринг» можуть стати команди з шести осіб.

У кожній номінації буде визначено по три кращі роботи, їх автори отримають дипломи та цінні подарунки. Нагородження переможців відбудеться у грудні 2020 року, коли область проводитиме заходи до Дня місцевого самоврядування в Україні.

Довідка. Заявки і твори для участі у конкурсі приймаються за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, к. 96. Харківська обласна рада (з поміткою – «На Конкурс») або електронною поштою на адресу: pressa@oblrada.kharkov.ua
Запитання щодо участі у конкурсі можна поставити за телефоном (057) 700-53-05 або надіслати їх на електронну адресу: pressa@oblrada.kharkov.ua


Мирослава Кольцова, кореспондентка

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися