Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Самопідготовка та необмежені спроби для іспиту: які зміни чекають майбутніх водіїв

12.08.2023 12:20

Міністерство внутрішніх справ запровадило нововведення в порядку складання іспитів у сервісних центрах МВС.

Із 1 серпня ті, хто складає практичний іспит, мають необмежену кількість спроб для цього протягом двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки. Раніше майбутньому водієві давалося тільки три спроби.

Також наказ МВС № 443 регулює терміни для повторної здачі практичних іспитів. Зробити це після невдалої спроби можна не раніше ніж через 10 календарних днів, тобто кандидат у водії повинен мати час для того, щоб краще підготуватися.

Якщо протягом 2 років майбутній водій не зміг впоратися із завданнями та скласти іспит, наступну спробу він може зробити тільки після повторного складання іспитів з теоретичної та практичної підготовки.

А з 29 жовтня тих, хто планує стати водієм, очікує ще одне нововведення. Тепер можна буде обирати, як вивчати теорію – самостійно або в автошколі. Зараз на це в автошколах передбачено 64 лекційні години.

Якщо людина планує самостійно отримати знання з правил дорожнього руху, домедичної допомоги та основ будови автомобіля, то їй після 29 жовтня залишається тільки успішно скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС.

А от вимога практичного навчання в акредитованих закладах залишається. Тобто для опановування навичок кандидат у водії повинен пройти заняття з інструктором на навчальній автівці. Тільки після цього він може складати внутрішній іспит, а потім – іспит у сервісному центрі МВС.

 Як замінити права онлайн через Дію: покрокова інструкція

 Перейдіть у розділ з послугами та оберіть «Заміна водійського посвідчення».

  1. Укажіть причину, через яку ви хочете його замінити: втрата, пошкодження прав, зміна прізвища, завершення терміну дії документа.
  2. Виберіть тип документа – цифровий або цифровий + пластик.
  3. Оберіть потрібний сервісний центр, де ви заберете готові права та підпишіть заяву онлайн.
  4. Система надасть 10 хвилин на оплату послуги. Зробіть це.
  5. Очікуйте запрошення до сервісного центру МВС або ж повідомлення від Дії, коли цифрове водійське посвідчення буде готове.

Раніше ми писали про те, як отримати сертифікат за пошкоджене майно.

Більше новин  Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися