Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Варикозне розширення вен: симптоми та як позбутися

Promo
08.08.2019 10:20
Фото: Еввіва
Фото: Еввіва
Якщо до вечора ноги втомлюються, наливаються вагою, «гудуть», гомілки зводить судома, на них з’явилися судинні «зірочки» – це сигнали, які не можна ігнорувати.

Зверніться до судинного хірурга, щоб з’ясувати причину і своєчасно почати лікування. Тим більше, що на початковому етапі варикоз добре піддається терапії.

День за днем серце перекачує вгору – вниз приблизно 7000 літрів крові! Коли людина ходить, стоїть або сидить, кров венами ніг і тулуба тече вгору. Судини у м’язах звужуються, потім розширюються – цей процес змушує кров у глибоких венах текти до серця. Про вени – магістралі життя, про їх захворювання і лікуванні піде мова.

Варикозне розширення вен – одне з найпоширеніших захворювань з небезпечними незворотними наслідками. У початковій стадії воно заявляє про себе болями, почуттям тяжкості в ногах і проявляється у вигляді судинних сіточок, пігментації, розширення вен нижніх кінцівок.  У задавненій стадії розвиваються небезпечні ускладнення – тромбофлебіт, трофічні виразки, унаслідок чого людина просто випадає з повноцінного життя. Проте, пацієнтам з варикозною хворобою можна допомогти.

Як і при будь-якому іншому захворюванні, лікування починається з консультації фахівця, у даному випадку – судинного хірурга, та діагностики. У сучасній медицині діаг­ностика хвороб венозної системи виконується на високоінформативному обладнанні експертного класу, що дозволяє з високою точністю визначити ступінь ураження судин. Це, зокрема, ультразвукова доплерографія (УЗДГ), ультразвукове ангіосканування, ультразвукове дуплексне сканування та лабораторні дослідження.

За результатами дослід­ження лікар має скласти індивідуальний план лікування.

Усе залежить від стану хворого. На початковій стадії зазвичай призначається консервативне лікування: системні препарати, лікарські препарати місцевої дії, фізіотерапія. У запущених випадках пацієнтам пропонується високотехнологічне лазерне лікування. Саме в лазерного лікування судин є велика кількість переваг:

– мінімальна травматизація;
– госпіталізація не більше ніж на добу в комфортному хірургічному стаціонарі під наглядом лікарів;
– швидка реабілітація.

Досвід сучасних високо­кваліфікованих фахівців, інноваційні методи в медицині дозволяють лікувати пацієнтів з цим захворюванням амбулаторно, радикально та надзвичайно косметично.

Читайте також: Як пройде день міста у Харкові — ПРОГРАМА

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися