Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Подолання смуги перешкод: як тренуються гвардійці. ФОТО

17.07.2023 12:52
Фото: Східне територіальне управління НГУ
Фото: Східне територіальне управління НГУ

Військовослужбовці Східного територіального управління Національної гвардії України гартують фізичну міць. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Східне територіальне управління Національної гвардії України.

Дистанція смуги перешкод — 400 метрів. Гвардійці виконують ряд елементів: метають гранати, вистрибують з траншеї, перестрибують рів, перебігають проходи лабіринту, перелазять через паркан, підіймаються по драбинах на «зруйнований міст», пересуваються по балках, перестрибують через розриви, зіскакують на землю, долають щаблі «зруйнованої» драбини, переміщуються через «проломи» у стінах, проходять ходи сполучення.

гвардійці

Також за цей час доводиться декілька разів на максимальній швидкості долати стометрівку.

смуга перешкод

«Сьогодні дуже спекотно — тому, звісно, було непросто. Потрібно швидко бігти та одночасно виконувати всі ці елементи на координацію та рівновагу», — каже Ольга.

бійці

Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко вважає, що така практика повинна бути впроваджена на регулярній основі. До того ж незалежно від того, який це підрозділ чи орган управління.

Військовослужбовці Східного територіального управління

«Ми будемо використовувати досвід підрозділів спеціального призначення для підготовки особового складу. Тобто модель підготовки спецпризначенців ми поширимо і на звичайних бійців Національної гвардії», — говорить Півненко.

Національної гвардії України

Гвардійці займаються щонайменше на двох варіантах смуг перешкод. Один з них передбачає вправи з колодою, перенесення важких ящиків з озброєнням та боєприпасами, перекочування колеса, подолання дистанції під колючим дротом. Майже всі елементи мають практичне застосування українською піхотою у бойовій обстановці.

як тренуються гвардійці

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися