Під обстрілами та на кухні: прикордонник розповів про будні у Вовчанську
Військовослужбовець бригади «Гарт» на псевдо «Петрович» – до повномасштабного вторгнення десять років працював за кордоном на будівництві. Але коли на українську землю прийшла велика війна, відразу повернуся і приєднався до лав Держприкордонслужби. Нині з побратимами несе службу у Вовчанську.
Історію військовослужбовця на своїй сторінці у Facebook розповіла і виклала пресслужба прикордонної бригади «Гарт», повідомляє медіа «Слобідський край».
Бойового досвіду у Петровича вистачає, адже за останні майже три роки Петрович потрапляв у різні ситуації, на різних напрямках. Так що бойового досвіду вистачає. Одного разу на Вовчанському напрямку йому довелося рятувати пораненого бійця. Розповідає, що спочатку розгнівався на своїх побратимів, коли ті криком позвали його. Бо якраз в той момент готував для них обід. Але коли побачив закривавленого внаслідок ворожого скиду побратима, все зрозумів. Не розгубився, і своїми діями врятував його.
– Я варив їсти, а хлопці були на запасних позиціях, укріпляли їх і звідти прибіг поранений боєць. Мені почали кричати, я виключив піч та пішов до них. У пораненого побратима на спині було три уламкових поранення, на голові та пальці. Це був FPV-дрон. Я знав, що у нашого бухгалтера є багато бинтів, я говорив, що треба й мені все швиденько подавали. Пораненого вдалося врятувати вчасно. Руки трусяться, але ти все одно надаєш допомогу, бо бачиш, що людину потрібно рятувати. По іншому я не можу, я ж прикордонник, – говорить військовий.
Він додає, що у такі моменти час йде на секунди.
– Коли твій товариш отримав поранення – дуже важливо не зволікати. Кожна втрачена хвилина, навіть секунда може вартувати життя. Потрібно встигти вчасно надати першу допомогу і якнайшвидше доставити до евакомобілю, який вже доправить постраждалого до медиків, – зазначає чоловік.
Прикордонник розповідає, що за час служби навчився й готувати, говорить, постійно намагається зробити щось нове.
– Раніше я такого ніколи не готував, а тут навчилися. Наприклад, готуємо котлети, олів’є, капусняки, відбивні, суп з фрикадельками, загалом, що захотілося – те й пробуємо готувати. Якщо вийшло, то добре, а не вийшло, то вже їмо як є, – каже Петрович.
Раніше ми писали про Слобожанських гвардійців, які нині перебувають у Куп’янському районі, живуть у надскладних умовах. Та попри це бійці будують баню, готують борщі й частують усіх покинутих тварин.
Чотири КАБи скинули на Золочів: поранений працівник сільгосппідприємства (фото)
У Харкові внаслідок атаки дрона «Молнія» пошкоджено будинок і авто – мер
Авіація ворога атакувала передмістя Харкова: є загиблі та постраждалі
На Харківщині збільшилася «сіра зона»: під чиїм контролем Дворічна