Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині за тиждень на мінах підірвалося троє людей

03.07.2023 17:51
Фото: ХОВА
Фото: ХОВА

З 26 червня по 2 липня у Харківській області сталося три підриви на вибухонебезпечних предметах. У результаті одна людина отримала поранення.

Про це на брифінгу розповів речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край».

Так, 29 червня в селі Чернещина Борівської громади трактор причепом наїхав на протитанкову міну. В результаті причіп був значно пошкоджений, тракторист не постраждав.  

30 червня у селищі Панютине Лозівского району внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечним предметом, попередньо – гранатою, постраждав 13-річний підліток. Його шпиталізували з діагнозом «травматична ампутація чотирьох пальців». Наразі він перебуває в лікарні.

1 липня у селі Богодарове Барвінківської громади Ізюмського району трактор наїхав на протитанкову міну. Тракторист не постраждав.

«Загалом з початку війни сталося 199 підривів цивільного населення на вибухонебезпечних предметах. З них 38 людей загинуло, 161 – травмовані. Ми ще раз хочемо звернутися, в першу чергу, до мешканців деокупованих територій: дотримуйтесь елементарних правил безпеки. При виявленні будь-яких підозрілих предметів ні в якому разі не підходьте до них, не чіпайте, не перекочуйте. Помітивши такі боєприпаси, відразу повертайтеся назад тією ж стежкою і лише після цього телефонуйте за номерами: «101» або «102», – зазначив Євген Василенко.

Наразі на Харківщині працює 31 піротехнічний розрахунок ДСНС. Це 157 саперів і 62 одиниці спецтехніки.

«Сапери продовжують обстежувати лінії електропередачі, а також працюють за заявками місцевих жителів. Наразі обстежено понад 3 тисячі 160 га території, 2 тисячі 57 км ЛЕП. Загалом виявлено та знешкоджено 72 тисячі 304 вибухонебезпечні предмети», – говорить речник ДСНС України в Харківській області.

Нагадаємо, за тиждень з 19 по 26 червня у Харківській області троє дорослих та дитина отримали вибухові поранення.

Нагадаємо, в Ізюмському районі Харківської області найбільш заміновані населені пункти ті, через які проходила лінія фронту.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися