Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Харківщина стане центром зеленого туризму

31.10.2023 21:49

Хакатон «Диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультаційних центрів туризму», що пройшов у Харкові, зібрав представників територіальних громад, органів місцевої влади, які опікуються питаннями розвитку туризму, власників садиб сільського зеленого туризму, науковців, зацікавлених у розвитку туризму Харківщини, представників індустрії гостинності.

Як повідомляє «Слобідський край», це був перший хакатон, і відбувся він за підтримки Естонського центру міжнародного розвитку і Талліннського університету.

Пілотний проєкт врахував кращі практики диверсифікації сільської економіки Європейського Союзу і реалізується у прифронтових і прикордонних областях України (Запоріжжя, Харківщина, Сумщина, Київщина, Житомирщина, Дніпропетровщина), повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська,

Під час проведення хакатону своїм баченням розвитку туризму на Харківщині ділилися науковці Таллінського університету і Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, фахівці ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму», представники туристичної індустрії Харківщини.

– Метою проєкту є генерування ідей, які дозволять розвивати сільську економіку та туризм. На зустрічі було розглянуто питання щодо туристичних можливостей потенціалу, який є в області. На цій підставі буде розроблено відповідні програми для навчання тренерів, які потім нададуть ці знання представникам громад, – зазначила  Віта Ковальська.

Як зазначила директорка ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок, в кінцевому результаті буде створено національну мережу консультаційних центрів, які діятимуть по всій Україні і на постійній основі будуть надавати знання та методичну допомогу фахівцям з туризму і підприємцям щодо розвитку туризму на сільських територіях.

Нагадаємо, до великої війни селяни Харківщини взялися розвивати зелений туризм. Зокрема, жителі Новомиколаївки опинилися в десятці фіналістів Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018». 

Ми також писали, як на Краснокутщині реставрували 100-річну хату-мазанку.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Дмитро Саломанка

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися