Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Мораторій на припинення надання комунальних послуг скасували через зловживання – міністр

01.02.2024 16:06
Фото: ілюстративне
Фото: ілюстративне

Низка віддалених від бойових дій українських регіонів зловживають мораторієм на відключення боржників від електромережі.

Про це на брифінгу розповів міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє «Слобідський край».

За його словами, низка областей, користуючись мораторієм на припинення надання комунальних послуг, почали стрімко нарощувати борги за електроенергію.

«На жаль, ми побачили, що почали зловживати мораторієм. Що я маю на увазі під зловживанням – регіони, які є віддалені від бойових дій і вплив взагалі бойових дій на них мінімальний або його взагалі прямого нема, безумовно, ракети, «Шахеди», літають по всій території України, але вони почали не платити, користуючись мораторієм. Я вважаю, що скасування цього мораторію – це про справедливість. Тому що несправедливо, коли жителі Харківської області, які під постійними обстрілами, сплачують краще, ніж жителі регіонів, які не мають безпосереднього дотику до безпосередньо військових дій», – сказав Галущенко.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року Кабінет Міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення штрафів і пені та стягнення заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися