Масштабний кулінарний проєкт стартував на Харківщині
Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва започатковує новий проєкт «Традиційні страви, випічка і напої Харківщини». Після його завершення буде створено збірку традиційної кухні регіону з фото та відеододатком.
Першими своїми кулінарними секретами приготування рибних страв поділилися жителі села Лиман, що на Зміївщині (укрупнений Чугуївський район). Справа в тому, що село оточувала велика кількість великих і малих озер та ставків, таких як «Вершина», «Ямка», «Мочина». Отже, кмітливі лиманці, яких прозвали «карасями», охоче ловили рибу і готували смачні своєрідні страви, такі як «Карасі смажені віночком» і «Голій борщ» (місцевий діалект), який готували в піст.
Саме ці страви за рецептами пращурів приготували керівниця народного фольклорного гурту «Калинонька» й директорка Лиманського будинку культури Ольга Корнієнко та постійна учасниця фольклорного гурту Любов Кравченко.
Тож дивіться відео і готуйте самостійно. Майстрині запевняють, що це дуже смачні страви.
Читайте також: Страва на Новий рік: кролик у беконі з картоплею, запечений цілком
Де на Харківщині можна скуштувати найсмачніші голубці: підсумки конкурсу
Втратила усе та пішла на «МастерШеф»: захоплива історія мешканки Старого Салтова
Заморожені тефтелі: перевірений секрет смачних страв
PromoГотуємо із залишків гороху: традиційні українські оладки-горохляники