Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Інтерпол разом з поліцейськими шукатиме колаборантів, які втекли з Харківщини до ЄС

15.07.2023 13:49
Фото: AFP
Фото: AFP

Харківські слідчі першими в Україні почали співпрацю з Інтерполом та розшукуватимуть зрадників, які втекли до країн ЄС з Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

«Насправді не всі, хто тікав від ЗСУ з наших звільнених територій, побігли до улюблених «скрєп» та «руського міра». Маємо безліч випадків, коли вчорашні фанати рф та її армії переховуються саме в Євросоюзі. Та ще й прикриваються тим, що вони українці, постраждали від війни та потребують прихистку. Тому вирішили дістати їх і там. Кожного, хто був причетний до співпраці з росіянами під час окупації, вносимо в базу та даємо заявку в Інтерпол», – зазначив Болвінов.

Виявити колаборантів допомагають українці, які надають слідчим та дізнавачам інформацію про їхнє місцеперебування. Наразі, за інформацією Сергія Болвінова, до бази вже відправили дані 25 втікачів.

«Звертаюся до всіх, хто має правдиву інформацію про колаборантів, які зараз в Європі. Пишіть нам – повідомляйте дані такої людини та країну, в який вона переховується. А ми – зробимо свою роботу. Не дамо їм спокою навіть за кордоном. Зло буде покарано», – говорить начальник слідчого управління.

Раніше ми писали, що у Куп’янську викрили чергових колаборанток.

А також про те, що у Харкові знешкодили ворожу мережу, яка наводила на місто «Смерчі» та «Урагани».

Нагадаємо, нещодавно мешканці Харкова, яка систематично поширювала на власній сторінці в забороненій в Україні соцмережі проросійські дописи,  повідомили про підозру за двома статтями.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися