Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Їхало понад 30 людей: на Харківщині росіяни обстріляли автобус волонтерів

27.04.2023 12:22
Фото: гуманітарна місія «Проліска»
Фото: гуманітарна місія «Проліска»

Удень 26 квітня соціальний автобус гуманітарної місії «Проліска» потрапив під артилерійський обстріл.

В автобусі перебувало 36 пасажирів, це мешканці прикордонного деокупованого селища Козача Лопань. Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію гуманітарної місії «Проліска».

«Соціальний автобус гуманітарної місії «Проліска» здійснював безплатний рейс між приграничним з російською федерацією населеним пунктом Козача Лопань та містом Харків. На момент обстрілу в салоні автобуса перебувало 36 пасажирів. На щастя, ніхто з них не постраждав. Пошкоджень зазнав транспортний засіб – уламок снаряда пробив задні двері автобуса», – розповіли в організації.

гуманітарна місія «Проліска»

Зазначається, що це вже третій інцидент у цьому році, коли під обстріл попадає персонал та приміщення місії.

«14 березня внаслідок удару російської армії по місту Часів Яр на Донеччині касетними снарядами з РСЗВ пошкодження отримав один з автомобілів наших співробітників, який виконував гуманітарну місію у місті. 15 лютого 2023 року обстрілом з РСЗВ «Град» російська армія пошкодила гуманітарний центр місії в Часовому Ярі», – говорять у гуманітарній місії «Проліска».

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення це восьмий раз, коли артилерійськими обстрілами були пошкоджені автомобілі та приміщення місії. Співробітники та волонтери «Проліски» отримували поранення та контузії внаслідок бойових дій.

Автобус гуманітарної місії «Проліска»

Нагадаємо, уранці 27 квітня російські військовослужбовці завдали удару по селу Липці Харківської області.

Також нагадаємо, вранці 25 квітня російські військові вдарили по музею у центрі міста Куп'янськ з С-300. Загинуло двоє людей.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися