Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Харківські гвардійці провели контрольні стрільби

22.07.2023 18:50

Екіпажі бронетехніки 5-ї Слобожанської бригади перевірили роботу бойових модулів БТР-4 МВ та БТР-82АМ.  

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Східне територіальне управління Національної гвардії України.

гвардійці

«Ми проводимо перевірку озброєння після ремонту та супутнє навчання екіпажів. Крім трофейної «82-ки», маємо БТР-4МВ. Це — експериментальна машина. Існує в одному екземплярі. Має гарний огляд, добрі показники маневровості, потужну електроніку, яка дозволяє прицільно працювати по ворогу. Бойовий модуль теж дуже функціональний та потужний. Та найголовніше, що машина добре захищає екіпаж. Усі ці свої якості вона продемонструвала на різних напрямках та у різних бойових умовах», — говорить офіцер Нацгвардії Шаман

тренування

Гвардійські підрозділи воюють не лише на українській техніці. Суттєву роль відіграють трофейні зразки — результат стрімкого Слобожанського наступу осені 2022 року. Серед плюсів БТР-82АМ — взаємозамінність номенклатури боєприпасів для гармати з БТР-4, а також прості управління та обслуговування.

Харківські гвардійці

«Я є командиром БТР-82АМ. Це трофейна машина. І у нас у бригаді таких декілька. Одна з них зараз ефективно працює по ворогу під Кремінною. Ми провели контрольні стрільби. Готуємо наш БТР до бойових дій. 30 мм гармата та кулемет у справному стані. Цілі вразили», — каже гвардієць Кирило.

контрольні стрільби

Слобожанські гвардійці провели контрольні стрільби

робота бойових модулів

Раніше ми писали про те, як військовослужбовці Східного територіального управління Національної гвардії України гартують фізичну міць.

Також ми розповідали про Олексія – заступник командира самохідно-артилерійського дивізіону 3-ї окремої танкової Залізної бригади.

Та про Євгенія з позивним «Ворон» –  помічника капелана в Харківському окремому батальйоні територіальної оборони. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися