Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Допомога родинам загиблих Захисників: процедуру отримання спрощено

02.10.2024 10:20
Фото: te.20minut.ua
Фото: te.20minut.ua

Уряд спростив процедуру призначення одноразової грошової допомоги у разі загибелі чи інвалідності Захисників і Захисниць України.

Раніше рішення про призначення одноразової грошової допомоги (ОГД) приймалися міжвідомчою комісією, а кошти виплачувалися органами соціального захисту населення.

Відтепер приймати рішення про призначення одноразової грошової допомоги та проводити її виплату шляхом зарахування коштів на банківський рахунок отримувача буде Міністерство у справах ветеранів. 

Кількість бюрократичних процедур буде зменшено шляхом осучаснення послуг і сервісів для ветеранів та їхніх рідних. Відповідно, нова процедура дозволить прискорити строки проведення виплат.

Для призначення одноразової грошової допомоги особи з інвалідністю внаслідок війни, які зазначені у пунктах 11–16 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та члени сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України відповідні заяву та документи можуть подати безпосередньо до Мінветеранів, зокрема, засобами поштового зв’язку або через Центри надання адміністративних послуг незалежно від задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

Раніше ми писали також, як Балаклійська громада допомагає ЗСУ

Нагадаємо, чим допомогла Ізюмська громада визволителям міста. 

Також нагадаємо, що Нововодолазька громада передала 100 дронів для ЗСУ.

Раніше ми писали, що у Зачепилівці на благодійному ярмарку збирали кошти для ЗСУ.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися