Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Де на Харківщині немає опалення

07.11.2019 15:00
Фото: tsn.ua
Фото: tsn.ua
Станом на 7 листопада не працюють близько 4 % котелень.

За інформацією прес-служби ХОДА, з 798 котелень працює 763 (95,6 %), з 7758 житлових будинків з централізованим опаленням — 6935 (89,4 %), з 1698 об’єктів соціальної сфери опалення мають 1649 (97,1 %), з яких — 733 дошкільні заклади, 719 навчальних, 197 медичних установ.

Станом на 7 листопада досі не було підключено опалення, зокрема, у Куп’янську та Чкаловській ОТГ через проблеми з отриманням комунальним підприємством «Обласний інформаційно-технічний центр» лімітів на газ від НАК «Нафтогаз». У зв’язку з цим, нагадаємо, у закладах середньої освіти Куп’янська подовжили канікули до 8 листопада. 5 листопада керівництво відділу освіти Куп’янської міської ради направило черговий лист до керівництва КП «ОІТЦ» з вимогою терміново виконати умови договору та включити опалення.

Жителі селища Чкаловське, за інформацією вісника Чкаловської ОТГ, без тепла через те, що КП «ОІТЦ» не отримало ліміту через борги десятирічної давнини. До того ж у селищі недобудовані гібридні міні-котельні, які мали замінити стару газову котельню. Як прокоментував «СК» перший заступник селищного голови Чкаловської селищної ради Костянтин Чернявський, 5 листопада на позачерговій сесії селищної ради було погоджено прийняття боргів від КП «Дирекція розвитку інфраструктури території» на КП «Обласний інформаційно-технічний центр».

— Якщо все буде гаразд, через тиждень включать велику котельню, яка надаватиме централізоване опалення для населеного пункту. До того ж Сергій Магдисюк завірив, що в обласній раді підготовлено проект рішення про виділення коштів на суму 6 мільйонів 100 тисяч гривень для завершення будівництва міні-котелень. Це рішення мають затвердити 5 грудня на сесії облради, — зазначив Костянтин Чернявський.

За його словами, при ухваленні відповідного рішення вже наприкінці грудня мають збудувати гібридні міні-котельні та ввести їх в експлуатацію.

Читайте також: Понад тисячу будинків залишаються без опалення на Харківщині

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися