Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Чи повернеться тепло на Харківщину: що говорять синоптики

08.10.2024 17:50
Фото: Слобідський край
Фото: Слобідський край

На зміну похолоданню, яке сьогодні відчули жителі Харківської області, прийде більш тепла погода. Наступне падіння температури повітря, що очікують наприкінці тижня, принесуть атмосферні фронти з заходу.

Як розповіли медіа «Слобідський край» у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, очікуються ще кілька днів теплої та сухої погоди і зниження температури у неділю.

- Сьогодні по Харкову та області місцями пройшов невеликий дощ. Це було пов’язано із холодним фронтом, який сьогодні вже покинув територію України. А ми знаходимося у тиловій частині циклону. Тому за холодним атмосферним фронтом у нас відбулося невелике зниження температури повітря та посилюється вітер, - розповіла черговий синоптик Центру Інна Кондаурова.

За прогнозом синоптиків, починаючи з 9 жовтня до 12 жовтня територія Харківської області знаходитиметься у полі зниженого тиску. Істотних опадів не очікують.

- Вітер південно-східний 5-10 метрів на секунду. У ці дні температура трошки піде угору:  вночі - 7-12º тепла, вдень -18-23º тепла, мінлива хмарність. Сьогодні, ближче до вечора небо повинне роз’яснитися, - говорять у регіональному центрі з гідрометеорології.

З 13 жовтня вдень по Харківській області можливий невеликий дощ.

- Очікуємо атмосферні фронти з заходу. Також буде вітряна погода та зниження температури: вночі – 5-10º тепла, вдень – 10-15º тепла. Спочатку погода зміниться у західній частині Харківщини, а потім дійде й до обласного центру, - зауважують синоптики. 

Раніше «Слобідський край» розповідав, як вогнеборці приборкали масштабну пожежу, яка зайнялася від ворожих обстрілів.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися