Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Чи підуть росіяни в наступ на Харків та Куп'янськ: відповідь ЗСУ

15.02.2023 10:58
Останнім часом ворог атакує в районі села Гряниківка Куп'янського району Харківської області, проте зазнає невдачі. Генштаб ЗСУ раніше повідомляв, що окупанти зосереджують сили для ведення наступальних дій на цьому напрямку. Проте, чи можуть вони піти в наступ?

Про це повідомляє "Слобідський край" з посиланням на РБК. 

Як розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, військові не виключають, що російські загарбники можуть знову піти в наступ на Харків та Куп'янськ. Однак ЗСУ відстежують дії противника та, якщо атака все ж таки відбудеться – готові до відповіді. 

«Вони намагаються там (у напрямку міста Куп'янськ) контратакувати. Але ситуація контрольована і вона схожа з Лиманським напрямком. Тобто їхні дії там ми бачимо і ми їх купіруємо», – зазначив речник.

Сергій Череватий, речник Східного угруповання військ ЗСУ

Водночас Череватий додав, що і Харків, і область готові до можливих дій окупаційних військ. На цьому напрямку наші хлопці відстежують маневри ворога.

«Теоретично вони можуть здійснити такий удар на будь-якому напрямку. Важливіше те, що вони постійно у нас в полі зору. У нас дуже потужна розвідка. Харківська область напоготові, там є підрозділи, загартовані в боях, які зустрінуть ворога», – додав він.

Також він нагадав, що місто Харків встояло ще на початку повномасштабного вторгнення. Тоді жителі швидко записувалися в тероборону і разом із захисниками дали відсіч окупаційним військам. Зараз же військові частини ЗСУ знаходяться в постійній бойовій готовності на Харківському напрямку.

Нагадаємо, вмотивовані та патріотичні громадяни можуть приєднатися до формувань «Гвардії наступу». Вони братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Кампанія – не є мобілізацією населення. Зокрема, на Харківщині до бригад «Гвардії наступу» записалися вже близько 300 добровольців.

Нагадаємо також, 15 лютого Генеральний штаб ЗСУ повідомив про ситуацію в Харківській області. Окупанти знову обстріляли цілу низку населених пунктів. 

Більше новин Куп'янськ та Харків читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися