Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

АТОвець з Харкова візьме участь в «Іграх Нескорених»

29.01.2020 09:00
Фото: Харків UA
Фото: Харків UA
Україну на міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених», які відбудуться з 9 по 16 травня в Нідерландах, представлятимуть 20 спортсменів.

Як повідомили на сайті Національної гвардії Україні, в складі національної збірної змагатимуться чотири нацгвардійці, серед яких Сергій Наумов – підполковник запасу, ветеран дислокованої в Харкові Національної академії Національної гвардії України.

У 2014-2015 роках Сергій брав участь у бойових діях у Донецькій та Луганській областях. У вересні 2014-го, потрапивши під ворожий обстріл зі стрілецької зброї та гранатометів під містом Попасна Луганської області, отримав осколкове ураження правої ділянки лобної частини та лівої гомілки. У Гаазі Сергій виступатиме за двома напрямками – веслування на тренажерах та паверліфтинг (жим лежачи).

Читайте також: Татуювання, блогерство та інтернет-магазин: харків’янка розповіла про роботу в Америці


Нагадаємо, що Ігри Нескорених, засновані Його Високістю Герцогом Сассекським у 2014 році, – міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Мета проєкту «Ігри Нескорених в Україні» – створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто.

Цього року українську команду обирала спеціально створена комісія під головуванням міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, до складу якої увійшли представники Мінвету, ветеранських організацій, добровольчих формувань та громадянського суспільства.

Відбір відбувався відповідно до нових критеріїв, переданих Україні міжнародною Фундацією Ігор Нескорених, за підсумками кількох етапів відбору (спортивні тестування, Національні Ігри Нескорених), анкетування, розгляду поданих учасником документів, а також особистих інтерв’ю з психологом.

 

Автор:
Марічка Зорянська

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися