Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Які професії затребувані в Харківській області

20.08.2021 14:48
Фото: mena.org.ua
Фото: mena.org.ua
Найбільша кількість вакансій від роботодавців Харківської області стосується працівників робочих спеціальностей.

За даними Харківського обласного центру зайнятості, на початок серпня кількість актуальних вакансій від роботодавців в області сягала 6,3 тисяч. Це майже 50% більше, аніж минулого року.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігають на кваліфікованих робітників з інструментом (22,9% від усіх вакансій).

Читайте також: Хто на Харківщині найбільше заробляє

Це муляри, електромонтери, слюсари-ремонтники, електрогазозварники, слюсари-сантехніки та ремонтники колісних транспортних засобів.

На другому місці за попитом знаходяться вакансії, пов'язані з обслуговуванням, експлуатацією устаткування та машин (17,4% від усіх вакансій).

Тут роботодавці розшукують водіїв, трактористів-машиністів сільгоспвиробництва, водіїв тролейбусів, трамваїв, а також фрезерувальників, токарів-операторів верстатів з програмним керуванням. 

Частка групи професіоналів становить 16 % серед загальної кількості вакансій. Це провізори, спеціалісти державної служби, вчителі, економісти, інженер-технологи, інженерконструктори, інженер-електроніки, інспектори, психологи. 

Ще 12,6% роботодавців розшукує фармацевтів, бухгалтерів, медсестр, вихователів, електромеханіків та майстерів виробничого навчання.

Ще 12,5% публікували вакансії для некваліфікованих працівників. Це прибиральники, двірники, підсобні робітники, вантажники, комірники, пакувальники.

Всього 11,6% вакансій на ринку праці області складають професії, повязані з сферою торгівлі та послуг. Зокрема, роботодавці шукали продавців, кухарів, охоронників, кондукторів громадського транспорту.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися