Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Я розумів, що це має хтось робити: історія бійця з харківської бригади

20.05.2024 19:51
Фото: Харківська окрема бригада ТрО
Фото: Харківська окрема бригада ТрО

Євгеній з позивним «Джон» військовослужбовець 120-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Воювати пішов з першого дня великої війни, за цей час отримав поранення, але повернувся на службу.

Історію бійця пресслужба 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

Чоловік народився в Чугуївському районі, має двох дорослих дітей – сина і дочку. З 2018 року Євгеній і його були інструкторами у новоствореному батальйоні Сил територіальної оборони ЗСУ.

– Останнє тренування у нас відбулось 20 лютого 2022 року. А вже 24 лютого я проснувся о 5-й ранку від звуку вибухів. Над нашим будинком пролетіла ракета. Я заспокоїв дружину і вже о 7-й ранку прибув на ППД батальйону. Нам видали зброю, але набоїв не було, – згадує боєць.

Євгеній говорить, що вночі привезли ще зброю, набої і протитанкові засоби, а росіяни вже були недалеко від Харкова.

– Страшно не було, я розумів що це має хтось робити. Перша позиція в нас була на в’їзді в місто, я був другим номером розрахунку РПГ. Окопів ми тоді ще не копали, залягли за зупинкою громадського транспорту. Одного разу в темряві на дорозі почули рух броньованої техніки, підготували заряди. Коли вже був знятий запобіжник, побачили на БТРі український прапор, – розповідає чоловік.

Далі було поранення і довгий бойовий шлях у складі рідного батальйону.

Раніше ми писали про Едуарда – танкіста у 92 ОШБр. Уже сім років чоловік у війську, і хоча мав відстрочку за станом здоров’я, але все ж став на захист Батьківщини.

А також про Антона з позивним «Райт» – командира аеророзвідки одного з бойових батальйонів 5-ї Слобожанської бригади. Чоловікову 20 років, він має майже дві вищі освіти – до закінчення Харківського національного університету внутрішніх справ ще рік, а от диплом Української інженерно-педагогічної академії гвардієць захищатиме вже через місяць.

Та про Дмитра з позивним «Звяга» – військовослужбовця 209-го окремого батальйону сил територіальної оборони ЗСУ. Воювати чоловік пішов добровольцем ще на початку великої війни. За цей час пройшов чимало «гарячих точок» та отримав низку нагород за службу.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися