Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Крадію новорічних ялинок загрожує кримінальна відповідальність

21.12.2023 15:50
Фото : Слобожанський лісовий офіс
Фото : Слобожанський лісовий офіс

Під час патрулювань лісу перед новорічними святами в Бабаївському лісництві філії "Жовтневе лісове господарство" працівники лісництва виявили чоловіка, який самовільно спиляв 46 дерев хвойного молодняку. 

 

Як розповіла  кореспондентці медіа «Слобідський край» фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко, на місце події викликали правоохоронців, які зафіксували скоєння злочину. Шкода від заподіяного склала 34902 гривні. 

Згідно із Кримінальним кодексом України, незаконна рубка дерев у лісах, а також їхнє транспортування, зберігання та збут карається штрафом від 17000 до 25500 гривень, або арештом до шести місяців чи позбавленням волі до трьох років. 

Загалом протягом листопада-грудня поточного року працівники Слобожанського лісового офісу здійснили 200 рейдів лісовими масивами. За виявленими фактами незаконної заготівлі різдвяних ялинок складено 23 адмінпротоколи.

Лісівники просять берегти ліс та нагадують, що всі законно заготовлені новорічні ялинки мають індефікаційну стрічку зі штрих-кодом або пластикову бирку, а у продавців повинні бути документи на дерево. Цьогоріч вартість лісової красуні складає від 96 до 240 гривень. Придбати її можна в усіх лісових філіях Харківщини.

Ми писали, що восени у філіях Слобожанського лісового офісу на Харківщині лісівники висадили 3,8 мільйона сіянців деревних порід. 

 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися